303
|

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ: Ρεκόρ επταετίας – ψηλά και τα δελτία ειδήσεων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 18:26

Κάτι τρέχει με την ΕΡΤ: Ρεκόρ επταετίας – ψηλά και τα δελτία ειδήσεων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2021, 18:26

Η ΕΡΤ1 έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει: πέτυχε ποσοστό τηλεθέασης 7%, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο της δημόσιας τηλεόρασης για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, αλλά και ρεκόρ επταετίας για τον μήνα Μάιο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημόσιας τηλεόρασης, ρόλο στη σημαντική αυτή αύξηση έπαιξε η προβολή του διαγωνισμού της Eurovision, όπως και οι μεταδόσεις των τελικών του Champions League και του Europa League. 

«Ουδέποτε στο παρελθόν η ΕΡΤ είχε συγκεντρώσει τόσο υψηλό μηνιαίο ποσοστό τηλεθέασης τον Μάιο, ακόμη και με αυτά τα τηλεοπτικά γεγονότα», αναφέρεται, «ενώ με την εξαίρεση των καλοκαιρινών μηνών και κυρίως αυτών που συνέπιπταν με τη μετάδοση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, η ΕΡΤ δεν είχε κατορθώσει εδώ και χρόνια να πετύχει μεσοσταθμικό ποσοστό 7%, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη δυναμική επιστροφή της δημόσιας τηλεόρασης στα τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών». 

Η επιστροφή φαίνεται ότι δεν οφείλεται μόνον στα προγράμματα ψυχαγωγίας και τις νέες σειρές μυθοπλασίας, αλλά πρωτίστως στο ενημερωτικό της πρόγραμμα, που επίσης σημείωσε τον Μάιο πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης για τα δεδομένα της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι ενδεικτικό ότι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στις 12.00 έκλεισε τον Μάιο με μεσοσταθμική τηλεθέαση 10,9%, (από 8,8%  τον Απρίλιο), το δελτίο στις 15.00 με 10% (από 9,2 τον Απρίλιο), ενώ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με 7,4% (από 5,8% τον Απρίλιο) που αναλογεί ημερησίως σε 300.000 τηλεθεατές και μάλιστα απέναντι στα ψυχαγωγικά προγράμματα του prime time όλων των ιδιωτικών καναλιών.

Σημειωτέον ότι το 7% τοποθετεί για πρώτη φορά την ΕΡΤ1 πάνω από το OPEN και το Mega, που έκλεισαν τον μήνα με 6,9% και 6,7%, ενώ προμηνύει ένα πολύ δυναμικό καλοκαίρι, καθώς η δημόσια ραδιοτηλεόραση ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να μεταδώσει κατ’ αποκλειστικότητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σε όλα τα κανάλια της, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μάλιστα για πρώτη φορά με μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...