395
Η 35χρονη Κρούγκερ, «συνδετικός κρίκος» μεταξύ παικτών και (εκάστοτε) προπονητή | Reuters

Κάθλιν Κρούγκερ, η γυναίκα πίσω από την επιτυχία της Μπάγερν

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 19:25
Η 35χρονη Κρούγκερ, «συνδετικός κρίκος» μεταξύ παικτών και (εκάστοτε) προπονητή
|Reuters

Κάθλιν Κρούγκερ, η γυναίκα πίσω από την επιτυχία της Μπάγερν

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 19:25

Παράτησε, στα 24 της κιόλας χρόνια, την ποδοσφαιρική καριέρα της προκειμένου να αφοσιωθεί στα της ομάδας της, αλλά από άλλο πόστο.

Εκτός γηπέδου.

Η Κάθλιν Κρούγκερ, τιμ μάνατζερ της Μπάγερν Μονάχου από το 2012 μέχρι σήμερα, μπορεί να επαίρεται ότι της πιστώνεται ένα (μεγάλο) κομμάτι της επιτυχίας των Βαυαρών.

Η 35χρονη είναι, ούτως ή άλλως, παιδί της Μπάγερν, καθώς από μικρή έπαιζε στη γυναικεία ομάδα της, ούσα γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της.

Ωστόσο, το 2009… είπε «στοπ».

Παρόλο που φαινόταν να διαγράφει λαμπρή καριέρα, εγκατέλειψε τα γήπεδα για να σπουδάσει αθλητικό μάνατζμεντ.

Και το 2010 ανέλαβε θέση δίπλα στον τότε αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Κρίστιαν Νέρλινγκερ ενώ από το 2012 είναι η τιμ μάνατζερ του συλλόγου, έχοντας άψογη σχέση με κάθε τεχνικό: λόγου χάρη, ο Πεπ Γκουαρντιόλα της είχε κάνει πρόταση να τον ακολουθήσει στη Σίτι, αλλά εκείνη αρνήθηκε καθώς λατρεύει την Βαυαρία.

Οχτώ χρόνια είναι κοντά στο επιτελείο και τους παίκτες, με αρμοδιότητές της κάθε τι που περιλαμβάνει την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, σε όλα τα επίπεδα, από το πιο χαμηλό, μέχρι το πιο υψηλό.

Δεν είναι μια απλή δουλειά: περιλαμβάνει από τον συντονισμό των ταξιδιών έως τις (αγαστές) σχέσεις μεταξύ των παικτών και του προπονητή, έως και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών όπως π.χ. ένα ραντεβού ενός παίκτη με κάποιον γιατρό εκτός ομάδας.

Επίσης, είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των διατροφών, της προπόνησης, των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, την επικοινωνία με τους χορηγούς της ομάδας και κάθε άλλης ανάγκης και δραστηριότητας που έχουν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές – μέχρι και τις μετακινήσεις εντός Γερμανίας με το πούλμαν!

Στην καραντίνα, λόγου χάρη, ήταν επιφορτισμένη με το ότι οι ποδοσφαιριστές δεν στερούνται τίποτα και συμμορφώνονται με τις προπονήσεις και την διατροφή τους.

Τους τσέκαρε και τους έλεγχε καθημερινά.

«Η δουλειά μου είναι μακριά από τα φώτα. Ρυθμίζω διάφορα πράγματα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ομάδας», δηλώνει η ίδια και προσθέτει:

«Όλοι οι άνθρωποι [στην ομάδα] είναι καλά παιδιά. Οι παίκτες με σέβονται απόλυτα και έχει ενδιαφέρον να τους ακούν να συζητούν μεταξύ τους ή με σένα».

Όλοι πάντως παραδέχονται ανοιχτά και στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι η Κρούγκερ αποτελεί μάλλον το πιο καλοκουρδισμένο «γρανάζι» της βαυαρικής ποδοσφαιρικής μηχανής, καθώς αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ αποδυτηρίων, προπονητών και διοίκησης.

Όσοι την γνωρίζουν έχουν να λένε για το φοβερό επικοινωνιακό της χάρισμα, μαζί με τη γνώση του ποδοσφαίρου αλλά και το μεταπτυχιακό της στο αθλητικό μάνατζμεντ, προσθέτοντας ότι η 35χρονη Κρούγκερ έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό όλων των παραγόντων αλλά και των παικτών της ομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...