186
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιστοιχισμένος από στρατιωτικούς σε επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτη επαρχία | KCNA via REUTERS

Κάθε μέρα 90 λεπτά κήρυγμα για το μεγαλείο του Κιμ στα νήπια της Βόρειας Κορέας

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 15:27
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν περιστοιχισμένος από στρατιωτικούς σε επίσκεψή του σε πλημμυρόπληκτη επαρχία
|KCNA via REUTERS

Κάθε μέρα 90 λεπτά κήρυγμα για το μεγαλείο του Κιμ στα νήπια της Βόρειας Κορέας

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2020, 15:27

Ακόμη και στο νηπιαγωγείο, τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα υποχρεώνονται σε μάθημα διάρκειας έως και 90 λεπτών την ημέρα για το «μεγαλείο» του δικτάτορα της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αναφορές από τη Βόρεια Κορέα, τις οποίες επικαλείται o ιστότοπος Daily NK, δείχνουν ότι η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο-Γιονγκ, είναι υπεύθυνη για την προπαγάνδα που αποσκοπεί να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν από πολύ μικρή ηλικία τον ηγέτη.

Τα παιδιά, στην ηλικία των 5-6 ετών, γράφουν οι Times, υποχρεώνονταν σε μισή ώρα «Εκπαίδευσης για το Μεγαλείο» του Κιμ.

Τα μαθήματα αφορούν τις υπερφυσικές (και εν πολλοίς φανταστικές) πράξεις που αποδίδονται στην οικογένεια των Κιμ, από τον παππού Κιμ Ιλ-Σουνγκ, στον γιο Κιμ Γιονγκ-ιλ ως τον εγγονό, τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η αλλαγή στο ωρολόγιο πρόγραμμα φέτος το καλοκαίρι αύξησε αυτό το μάθημα από μισή σε 1,5 ώρα, από τις μόλις τρεις του ημερήσιου προγράμματος, εις βάρος πιο χρήσιμων δραστηριοτήτων, όπως το διάβασμα ή το γράψιμο.

Ετσι, τα παιδιά περνούν την ώρα τους εκθειάζοντας τον ηγέτη και μαθαίνουν ότι ο Κιμ ήταν ένα ευφυέστατο παιδί-θαύμα, όπου στα πέντε του «ήταν καπετάνιος σε γιοτ, έκανε σκοποβολή και του άρεσε να διαβάζει».