294
Κατεστραμμένο ρωσικό τανκ κοντά στην πόλη Ιζιούμ, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τους Ουκρανούς | REUTERS/Gleb Garanich

Καθαιρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2022, 17:44
Κατεστραμμένο ρωσικό τανκ κοντά στην πόλη Ιζιούμ, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τους Ουκρανούς
|REUTERS/Gleb Garanich

Καθαιρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2022, 17:44

Ακόμη μία «καρατόμηση» υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματούχου έλαβε χώρα στη Ρωσία, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της στην Ουκρανία εμφανίζουν δυσκολίες.

Οπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Μόσχα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιμελητείας, στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του υφυπουργού Αμυνας λόγω της «μετάθεσής του σε άλλη θέση», κατά το υπουργείο. Δε δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για τους λόγους της μετακίνησης του.

Θα αντικατασταθεί από τον συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ ο οποίος «θα είναι υπεύθυνος για τον υλικοτεχνικό ανεφοδιασμό των ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε το υπουργείο.  Ο 60χρονος Μιζίντσεφ, που ήταν μέχρι τώρα επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου της Εθνικής Αμυνας, θα αναλάβει έτσι χρέη υφυπουργού.

Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του ο Μιζίντσεφ ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης στο γενικό επιτελείο στρατού. Του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε στην πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις, την περασμένη άνοιξη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα έγινε γνωστός ως ο «χασάπης της Μαριούπολης», καθώς διοικούσε τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης, όπου σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών στο θέατρο και το νοσοκομείο της πόλης.

Η αλλαγή αυτή στους κόλπους του γενικού επιτελείου γίνεται λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση δεκάδων χιλιάδων εφέδρων για να δώσει νέα ώθηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Αυτή η επιστράτευση συνιστά ωστόσο οργανωτική πρόκληση, αφού απαιτεί τη συγκέντρωση εφέδρων από τις τέσσερις γωνιές μιας αχανούς χώρας, τον εξοπλισμό τους, τη μεταφορά τους σε κέντρα εκπαίδευσης και από εκεί στο μέτωπο.

Η εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο φως τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός σε θέματα επιμελητείας. Πολλοί αναλυτές έχουν αναφέρει ότι αυτές οι ελλείψεις ήταν μία από τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι ρώσοι στρατιώτες στις αρχές του πολέμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...