214
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προσέρχεται στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κατέθεσε για τη Novartis ο Γιάννης Στουρνάρας

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 08:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/9/2019, 12:15
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προσέρχεται στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κατέθεσε για τη Novartis ο Γιάννης Στουρνάρας

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2019, 08:44
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 23/9/2019, 12:15

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, οι οποίοι διενεργούν ποινική προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, κατέθεσε τη Δευτέρα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός ήταν στη λίστα των δέκα πολιτικών προσώπων που στάλθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στη Βουλή, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε στις ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού ενώ κατέθεσε κύριο υπόμνημα, συμπληρωματικό υπόμνημα (δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) και μια περίληψη της όλης ιστορίας.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 2018 ο κ. Στουρνάρας είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Με τη μήνυσή του ο Γιάννης Στουρνάρας ζητεί την ποινική δίωξη των δυο «μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος», μετά τις ψευδείς καταθέσεις τους, όπως τις κατονομάζει, ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Στις καταθέσεις αυτές οι προστατευόμενοι μάρτυρες ενέπλεξαν τον κεντρικό τραπεζίτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα καταθέσει η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσια Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η Ελένη Τουλουπάκη, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης και άλλα πρόσωπα.