330
|

Φωκίδα: 40χρονος μηχανικός ο νεκρός στα μεταλλεία βωξίτη – Απεγκλωβίστηκαν σώοι άλλοι τρεις εργαζόμενοι

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 14:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/10/2022 16.10

Φωκίδα: 40χρονος μηχανικός ο νεκρός στα μεταλλεία βωξίτη – Απεγκλωβίστηκαν σώοι άλλοι τρεις εργαζόμενοι

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 14:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/10/2022 16.10

Ενας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις απεγκλωβίστηκαν σώοι μετά από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά των Μεταλλείων Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ στη Βάργιανη Φωκίδας, στο 51ο χλμ Λαμίας – Αμφισσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα, λόγω κατολίσθησης αποκολλήθηκε μεγάλος βράχος και καταπλάκωσε όχημα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στη στοά όπου γίνεται εξόρυξη βωξίτη, σε απόσταση περίπου 1 χλμ από την είσοδο του μεταλλείου.

Νεκρός, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ένας 40χρονος μηχανικός που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελο Τσιορλίδα, «ένας μεγάλος βράχος έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες  και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας IMERYS σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».

Οπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, το δυστύχημα σημειώθηκε στη στοά 617. «Πρόκειται για στενή στοά, έχουν εισέλθει δυνάμεις και επιχειρούν εντός», δήλωσε αναφερόμενος στην επιχείρηση που στήθηκε για τον απεγκλωβισμό και των άλλων τριών εργαζομένων.

Πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, την Π.Υ. Αμφισσας και Π.Κ Πολυδρόσου κατάφεραν λίγο πριν τις 14:30 να φτάσουν στο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον εργαζόμενο, ο οποίος δυστυχώς ήταν νεκρός.

Στο νοσοκομείο της Αμφισσας όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του.

Πρόκειται για λαμιώτη μηχανικό των μεταλλείων, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε παντρευτεί πριν από λίγο καιρό και είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα μωράκι.

Οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι των μεταλλείων που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στη στοά, ενημέρωσαν έγκαιρα τους συναδέλφους τους πως είναι καλά στην υγεία τους. Λίγο αργότερα η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους, με τη συμμετοχή 14 πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβεστών από την Αμφισσα, ολοκληρωνόταν με επιτυχία.

Πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν “μάχη” για τα άλλα τρία άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά», περιέγραψε ο δοικητής της Πυροσβεστικής στη Φωκίδα. «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους».

Η συγκεκριμένη στοά ονομάζεται από τους εργαζόμενους και «Καμόρα». Πριν από 19 χρόνια, το 2003 είχε σημειωθεί και πάλι κατάρρευση με ανθρώπινες απώλειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...