374
| INTIMEnews

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο «Παπανικολάου»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 11:23
|INTIMEnews

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο «Παπανικολάου»

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 11:23

Tη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τον θάνατο του 43χρονου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»  ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο 43χρονος εξέπνευσε αβοήθητος σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του νοσοκομείου τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου, αφού προηγουμένως οι γιατροί τού είχαν δώσει εξιτήριο και, πλέον, με την παρέμβασή του ο υπουργός ζητεί να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 43χρονου, Δημήτρης Γαλεντέρης, είπε ότι αποβιώσας είχε φθάσει το βράδυ της 1ης Απριλίου στα Επείγοντα του νοσοκομείου, όπου ανέφερε πόνο στο ένα πόδι. Εγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα, γιατί είχε εκτεταμένες εξελκώσεις, κάποιες δερματικές πληγές, και του επιτράπηκε να γυρίσει στο σπίτι αδιάγνωστος.

Οσον αφορά τα αίτια θανάτου, ανέφερε ότι «υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μία από αυτές τις αιτίες που διερευνώνται, και είναι και η πιθανότερη. Παρ’ όλα αυτά, περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον ιατροδικαστή το γεγονός ότι ενώ αναφέρεται πως δεν είχε διενεργηθεί τεστ Covid στον 43χρονο όσο ήταν εν ζωή, του έκαναν αφού κατέληξε. «Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός, έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό τεστ κορονοϊού», παρατήρησε.

Ερωτηθείς αν κατά την παραμονή του στα Επείγοντα τού είχαν γίνει κάποιες εξετάσεις, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε λέγοντας: «Εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των Επειγόντων τι προκύπτει». Αν του είχαν γίνει εξετάσεις, υποστήριξε, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί.

«Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του, είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση, οι πιθανότητες να φύγει θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», εξήγησε, για να προσθέσει:

Αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς, αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...