179
Τα προσεκτικά τοποθετημένα εκρηκτικά προκάλεσαν την κατάρρευση μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα | REUTERS/Massimo Pinca

Κατεδάφισαν με ελεγχόμενη έκρηξη τη μοιραία γέφυρα στη Γένοβα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 11:35
Τα προσεκτικά τοποθετημένα εκρηκτικά προκάλεσαν την κατάρρευση μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα
|REUTERS/Massimo Pinca

Κατεδάφισαν με ελεγχόμενη έκρηξη τη μοιραία γέφυρα στη Γένοβα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 11:35

Μέσα σε ένα εντυπωσιακό σύννεφο σκόνης, οι δύο πυλώνες που είχαν απομείνει από την γέφυρα Μοράντι στη Γένοβα κατεδαφίστηκαν την Παρασκευή με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η κατάρρευση της γέφυρας τον περασμένο Αύγουστο είχε προκαλέσει 43 θανάτους, οδηγών αλλά και ανθρώπων που ζούσαν και εργάζονταν κάτω από αυτή.

Τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν στις 09:37 (τοπική ώρα, 10:37 ώρα Ελλάδας) και οι περίπου 4.500 τόνοι μπετόν και χάλυβα των πυλώνων κατέρρευσαν εντός επτά δευτερολέπτων μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης.

Είχε ληφθεί πρόνοια να υπάρχουν και ποσότητες νερού που θα περιορίσουν τα μεγάλα σύννεφα σκόνης που σηκώνονται σε κατεδαφίσεις με εκρηκτικά.

Πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την ανατίναξη από απόσταση ασφαλείας, ενώ περίπου 3.500 άνθρωποι που διαμένουν σε μικρή απόσταση είχαν απομακρυνθεί προσωρινά.

Στη θέση της θα ανεγερθεί νέα σε σχέδια του φημισμένου αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, ο οποίος εξάλλου κατάγεται από τη Γένοβα.

Παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, με τους εισαγγελείς να εξετάζουν την περίπτωση των κατασκευαστικών λαθών ή της κακής συντήρησης στην σχετικά γερασμένη γέφυρα που είχε δοθεί στην κυκλοφορία τη δεκαετία του ’60.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...