624
Βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIMENEWS

Αντιδράσεις στην πρόταση ΝΔ περί Εξεταστικής για Καμμένο – «Noor 1»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 12:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/07/2017 16:40
Βουλευτές της ΝΔ χειροκροτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIMENEWS

Αντιδράσεις στην πρόταση ΝΔ περί Εξεταστικής για Καμμένο – «Noor 1»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2017, 12:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/07/2017 16:40

Για κάλυψη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη κατηγορεί ο Πάνος Καμμένος τη ΝΔ, αντιδρώντας στην απόφαση του κόμματος να καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει τις επαφές του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη του «Noor 1» Μάκη Γιαννουσάκη και τις ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών για ενδεχόμενη εμπλοκή στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

Οπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ κατέθεσε, το πρωί της Πέμπτης την πρόταση στην οποία και οι 76 βουλευτές ζητούν να διερευνηθεί «η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου και ενδεχομένως και άλλων μελών της κυβέρνησης» στην υπόθεση. Επίσης, ζητούν να εξετασθεί «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της» και καταγγέλλουν τη «δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών» προκειμένου να εξυπηρετηθούν «τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου υπουργού και της κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με Εισαγγελική λειτουργό όσο και με Λιμενικό υπάλληλο». Επίσης ζητούν να διασφαλιστεί η απονομή Δικαιοσύνης «κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών».

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων», υποστήριξε ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας. Κατήγγειλε ότι «επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας» και ότι «αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους». 

«Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος». Και επανέλαβε ότι «η ΝΔ έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει», καταλήγοντας με μία ερώτηση: «Ας απαντήσει, λοιπόν, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί με τον κ. Μαρινάκη;». 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι:

α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή,

β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και

γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.

Ολα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...