237
Οι αστυνομικοί γύρω από τον Ζακ Κωστόπουλο ενώ κείτεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της Γλάδστωνος | Youtube

«Καταπέλτης» το κατηγορητήριο σε βάρος 4 αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 19:34
Οι αστυνομικοί γύρω από τον Ζακ Κωστόπουλο ενώ κείτεται αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της Γλάδστωνος
|Youtube

«Καταπέλτης» το κατηγορητήριο σε βάρος 4 αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 19:34

Στην ίδια θέση με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη κατατάσσει ο ανακριτής τους 4 αστυνομικούς που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος ακινητοποιώντας τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, αποδίδοντας τους την ίδια κατηγορία, αυτή της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Ο 23ος ανακριτής απέδωσε την εν λόγω κατηγορία στους αστυνομικούς από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει σε συνδυασμό με τους συγκεκριμένους αστυνομικούς οι οποίοι ήταν στο επίμαχο περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι οι 4 αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να έχουν σωματική επαφή με τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν (σ.σ.: Ζακ Κωστόπουλο) σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει».

Παράλληλα συνεχίζει το κατηγορητήριο: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου (σ.σ.: αστυνομικού), όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατό του».

Πάντως, μετά τις εξελίξεις αυτές η οικογένεια του Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας κατά των αστυνομικών από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...