435
Η μικρή Αννυ που βρήκε φρικιαστικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της | φωτ. αρχείου

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα της Αννυς: και την σκότωσε και την τεμάχισε

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 14:59
Η μικρή Αννυ που βρήκε φρικιαστικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της
|φωτ. αρχείου

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πατέρα της Αννυς: και την σκότωσε και την τεμάχισε

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 14:59

Με τη φράση «δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις», ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ζήτησε την Πέμπτη την ενοχή του πατέρα της μικρής Αννυς τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και και τον αδιανόητο τεμαχισμό της σορού της.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το Πάσχα του 2015.

Οπως παραδέχθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός, στη μακρά επαγγελματική του πορεία δεν είχε  συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια περιππτωση: «Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κατά την αγόρευσή του, για να συμπληρώσει: «αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός. Κανείς εισαγγελέας δε χαίρεται όταν προτείνει καταδίκες και επιβάλλει βαριές ποινές».

Ακολούθως κάλεσε το δικαστήριο να καταδικάσει τον πατέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, υπογραμμίζοντας πως δεν χωρά αμφιβολία ότι ήταν ο δράστης:

«Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου υπαίτιος του θανάτου της Αννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί.

»Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε.

»Στο χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Αννυς. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικος. Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του και έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε».

Αντίθετα, ζήτησε την απαλλαγή της μητέρας του κοριτσιού για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, «δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του».

Αντίστοιχα, πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο συγκατηγορούμενος και φίλος του πατέρα της Αννυς, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και να καταδικαστεί μόνο για τον τεμαχισμό.

«Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε. Κανείς μας δε θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Αννυς δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Αννυς», κατέληξε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...