185
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης | Menelaos Myrillas / SOOC

Καταναλωτικό δάνειο €100.000 πήρε ο Πολάκης από την Attica Bank

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2019, 17:47
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Καταναλωτικό δάνειο €100.000 πήρε ο Πολάκης από την Attica Bank

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2019, 17:47

Σε μια εποχή που οι τράπεζες χορηγούν σε πολίτες δάνεια με το σταγονόμετρο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξασφάλισε πριν από λίγες ημέρες καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Οπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», το δάνειο έτυχε ταχείας έγκρισης και εκταμίευσης ενώ δόθηκε σπαστό σε δύο τμήματα, 70.000 και 30.000 ευρώ.

Προσθέτει μάλιστα το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας ότι το δάνειο δόθηκε από την -μη συστημική αλλά και χρεοκοπημένη- τράπεζα με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής (15 και 9 χρόνια αντίστοιχα) και αμφίβολες εγγυήσεις.

Ο κ. Πολάκης έβαλε δεύτερη υποθήκη το σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ!

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ύψος του καταναλωτικού δανείου θεωρείται σχεδόν εξωπραγματικό καθώς δεν δίνονταν ούτε σε εποχές πριν από την κρίση, όταν γενικά τα δάνεια χορηγούνταν ευκολότερα.

Μόλις προχθές μάλιστα, υπενθυμίζει η εφημερίδα, ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την Attica σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...