221
Φωτογραφία από την κατάληψη της Νοταρά στα Εξάρχεια | Facebook

Καταληψίες: κύριε Χρυσοχοΐδη έχετε 15 ημέρες προθεσμία να παραιτηθείτε

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 16:47
Φωτογραφία από την κατάληψη της Νοταρά στα Εξάρχεια
|Facebook

Καταληψίες: κύριε Χρυσοχοΐδη έχετε 15 ημέρες προθεσμία να παραιτηθείτε

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2019, 16:47

Με κείμενα που «ανέβηκαν» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, καταληψίες από την Αθήνα και τα Χανιά (καταλήψεις «Νοταρά 26» και «Rosa Nera») απαντούν στο τελεσίγραφο 15 ημερών που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε όσους έχουν καταλάβει «παρανόμως κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν».

«Από τα κατεχόμενα Εξάρχεια», αναφέρεται σε ένα από κείμενα, «δίνουμε διορία 15 ημερών, να παραιτηθούν, σε όλους εκείνους που οραματίζονται την αναβίωση της χούντας με μηχανές προπαγάνδας, ξυλοδαρμούς, εικονικούς βιασμούς, εκγύμνωση γυναικών, άρνηση νομικών δικαιωμάτων, εκφοβισμούς και παρακολουθήσεις συντρόφων/ισσών, εργατών/τριών και φοιτητών/τριών. Αυτές είναι κάποιες από τις πρακτικές της αυξανόμενης καταστολής και επίθεσης στον κόσμο του αγώνα. Η αριστεία και η κανονικότητά τους είναι τα κλειστά σύνορα, τα κλειστά στρατόπεδα, τα κλειστά μυαλά και μετά, θα έρθουν τα φουγάρα».

«Μας έδωσαν 15 ημέρες προθεσμία. 15 ημέρες…Η [κατάληψη] Νοταρά 26 υπάρχει 1500 ημέρες. Έχουν βρει στέγη πάνω από 9.000 άνθρωποι από 15 διαφορετικές χώρες προέλευσης», τονίζεται στην ανακοίνωση-απάντηση προς τον υπουργό Προσασίας του Πολίτη.

«Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης. Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε. Ραντεβού στους δρόμους», είναι το μήνυμα των καταληψιών από τα Χανιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...