363
Καταιγίδα στην Επανωμή Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου) | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καταιγίδες και χαλάζι έως το βράδυ της Πέμπτης – Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 14:17
Καταιγίδα στην Επανωμή Θεσσαλονίκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καταιγίδες και χαλάζι έως το βράδυ της Πέμπτης – Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 14:17

Ισχυρές βροχοπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις καταιγίδες, θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έως το βράδυ της Πέμπτης, συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών  φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ, το μεσημέρι.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα πέσει και χαλάζι, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα.

Για λόγους ασφαλείας, μετά την ανακοίνωση της ΕΜΥ, έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας. Υπενθυμίζεται πως χθες το μεσημέρι, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από πτώση κεραυνού μέσα στον χώρο.

Για την Παρασκευή, προβλέπονται στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές θα πέσουν και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, ενώ στο Αγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, εκτός από τα δυτικά, όπου θα σημειώσει άνοδο.

Παρόμοιος καιρός, με νεφώσεις και βροχές προβλέπεται για την Κυριακή των Βαΐων.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις και κατά τόπους βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Οσο για τις ημέρες του Πάσχα, όταν και αναμένεται η μεγάλη απόδραση των κατοίκων των πόλεων προς την ύπαιθρο, ο Θεόδωρος Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, σημειώνει στο Protagon, ότι είναι ακόμα νωρίς για να μπορέσουμε να έχουμε μία ασφαλή πρόβλεψη, όμως σε γενικές γραμμές, ο καιρός αναμένεται καλός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...