230
| INTIMEnews

Καταγγελία: Ζήτησαν μίζα 3.500 ευρώ για μία θέση ΜΕΘ στο «Αγιος Παύλος»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 10:54
|INTIMEnews

Καταγγελία: Ζήτησαν μίζα 3.500 ευρώ για μία θέση ΜΕΘ στο «Αγιος Παύλος»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 10:54

Μίζα 3.500 ευρώ για μία θέση ΜΕΘ ζήτησαν επιτήδειοι στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη. Οπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κάτσακας, η  καταγγελία έγινε την Τετάρτη από αστυνομικό, του οποίου ο πεθερός βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Κατά δήλωσή του, μία γυναίκα κάλεσε τη σύζυγό του και της είπε: «Είμαι επιταγμένη υγειονομικός, γνωρίζω πάρα πολλά και είμαι πολύ καλή. Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας, θα πεθάνει. Δώστε μου αυτά τα χρήματα και εγώ θα το τακτοποιήσω».

Το ποσό για την υποτιθέμενη διαμεσολάβηση, ώστε να βρεθεί θέση ΜΕΘ για τον ασθενή, ήταν 3.500 ευρώ.

Οπως εξήγησε, ωστόσο, ο κ. Κατσάκας, για την εισαγωγή σε ΜΕΘ τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα και τηρείται σειρά προτεραιότητας. «Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα».

Οσον αφορά τη γυναίκα που επικοινώνησε με τη σύζυγο του αστυνομικού, ο διοικητής του «Αγιος Παύλος» υποστήριξε ότι δεν τη γνωρίζει, ούτε και εργάζεται στο νοσοκομείο.

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ήδη έχουν κινηθεί οι σχετικές νομικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας κι εφόσον προκύψει ότι αληθεύει να κινηθούν άμεσες ενέργειες ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...