301
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος | George Vitsaras / SOOC

Καταδικάζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 15:01
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
|George Vitsaras / SOOC

Καταδικάζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 15:01

Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ μηνύματα αποτροπιασμού και συμπαράστασης απέστειλε και η πολιτική ηγεσία.

Υστερα από εντολή του κ. Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε προς την γενική κυβερνήτη της χώρας και το λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών.

Μετέφερε ακόμη τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κ. Παυλόπουλου προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Την αλληλεγγύη του προς το λαό της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας συγχρόνως το καθήκον να υποστηριχθεί η ανεκτικότητα και η θρησκευτική ελευθερία.

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει «σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Νέας Ζηλανδίας» και προσθέτει: «Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία, και να εκφράζουμε τις φωνές μας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το ρατσιστικό μίσος».

Τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση στα τεμένη εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας.

«Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία», επισημαίνει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη περιοδεία του στη Θράκη, εξέφρασε την οδύνη του «για το τραγικό περιστατικό το οποίο έγινε στην άλλη άκρη του κόσμου, τη Νέα Ζηλανδία. Και το λέω εδώ στη Θράκη, γιατί θέλω να τονίσω  ότι η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...