143
|

Καταδικάστηκαν οι τρεις για την επίθεση στον Μπουτάρη – Αναλυτικά οι ποινές

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 17:30

Καταδικάστηκαν οι τρεις για την επίθεση στον Μπουτάρη – Αναλυτικά οι ποινές

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2018, 17:30

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειδικείου για τους τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, στον 20χρονο σπουδαστή κομμωτικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή και ποινές 14μηνης φυλάκισης στον 36χρονο και τον δεύτερο 20χρονο που κατηγορούνταν επίσης για την επίθεση.

Προηγουμένως την ενοχή των τριών κατηγορουμένων για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης είχε προτείνει η εισαγγελέας του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία, ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Κατά την αναγγελία της απόφασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της και είχε υποστηρίξει και η πλευρά του κ. Μπουτάρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News