269
|

Καστοριά: Βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα και τη γλίτωσε με σπασμένο χέρι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 13:56

Καστοριά: Βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με αρκούδα και τη γλίτωσε με σπασμένο χέρι

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 13:56

Με σπασμένο χέρι και θλαστικά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 26χρονος που την Τρίτη βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκούδα στην Αγία Αννα Καστοριάς, ενώ περπατούσε μαζί με τα σκυλιά του.

«Ευτυχώς που η αρκούδα γύρισε για να κυνηγήσει τα σκυλιά που τις ορμούσαν, αλλιώς σήμερα ο γιος μου δε θα ήταν ζωντανός», περιέγραψε ο πατέρας του 26χροου στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Δεν μιλάμε για επίθεση αρκούδας σε άνθρωπο αλλά για εμπλοκή, αφού αν υπήρχε επίθεση, δύσκολα θα επιβίωνε άνθρωπος», επισημαίνει από την πλευρά του ο συνεργάτης του «Αρκτούρου» στην Καστοριά και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Επειτα από αυτοψία που έκανε ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο της αστυνομίας και του δασαρχείου στο σημείο του περιστατικού, εκτίμησή του ήταν ότι πιθανότατα η  αρκούδα τρόμαξε από τα σκυλιά και προσπάθησε να φύγει, παρασύροντας στον δρόμο της τον νεαρό.

«Oπως έμαθα, ο 26χρονος βγήκε να εκπαιδεύσει τα κυνηγετικά σκυλιά του, τα οποία άρχισαν να γαβγίζουν μπροστά από μια συστάδα. Όταν πήγε να δει τι συμβαίνει, η αρκούδα που μάλλον ξάπλωνε πίσω από τους θάμνους, σηκώθηκε τρομαγμένη να φύγει και κινούμενη προς το μέρος του, τον έσπρωξε, τραυματίζοντάς τον», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε μία διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό, σε σχέση με τα δημοσιεύματα περί «μάχης σώμα με σώμα» κτλ.

Οπως σημείωσε, στην ευρύτερη περιοχή, την τελευταία δεκαετία, έχουν καταγραφεί μόλις τρία παρόμοια περιστατικά με τραυματισμούς ανθρώπων από αρκούδες.

«Το δάσος είναι το σπίτι της αρκούδας και οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν πώς να συνυπάρχουν, λαμβάνοντας κάθε φορά μέτρα ασφαλείας, όπως παίρνοντας μαζί τους ένα αποτρεπτικό μέσο -μία κόρνα για παράδειγμα- σε περίπτωση που συναντήσουν άγριο ζώο», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...