444
Ο πρίγκιπας Κάρολος | EPA/MICK TSIKAS

Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου, θέλω να βοηθήσω τους νέους της»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 09:17
Ο πρίγκιπας Κάρολος
|EPA/MICK TSIKAS

Κάρολος: «Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου, θέλω να βοηθήσω τους νέους της»

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2018, 09:17

Με θερμά λόγια για την Ελλάδα, με την οποία διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς, μιλά ο πρίγκιπας Κάρολος ο οποίος πρόκειται να επισκεφτεί την Ελλάδα από την Τετάρτη μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στην «Καθημερινή» την Τρίτη, ο Κάρολος δηλώνει γοητευμένος από τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία και τονίζει: «Εχω την Ελλάδα στο αίμα μου».

Ο πατέρας του Φίλιππος έχει γεννηθεί εξάλλου στην Κέρκυρα και ήταν εξάδελφος των βασιλέων Γεωργίου Β’ και Παύλου. Ο Κάρολος είναι δεύτερος εξάδελφος του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σε μια ιδιωτική επίσκεψη στην Ελλάδα ο Κάρολος, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη, θαύμασε την ορθόδοξη τέχνη. Προσθέτει ότι με δική του εισήγηση «η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας».

Είναι γενικά γνωστό ότι ο Κάρολος έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν ιδιωτικά το Αγιον Ορος.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναφέρεται ακόμη στις δυσκολίες που περνά η Ελλάδα λόγω της κρίσης και επισημαίνει ότι έχει βρει έναν μικρό τρόπο για να βοηθήσει τη χώρα.

«Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Ελληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό, περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης είτε στηρίζοντάς τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

»Με το θέμα αυτό ασχολείται η φιλανθρωπική οργάνωσή μου Prince’s Trust εδώ και 42 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στο εξωτερικό» ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα.

2018-05-07T160141Z_1662952786_RC1F6C771040_RTRMADP_3_BRITAIN-ROYALS
Η Καμίλα και ο Κάρολος ενώ δοκιμάζουν αρώματα στην αρωματοποιία Fragonard στη Νίκαια της Γαλλλίας στις 7 Μαΐου (Boris Horvat/Pool via Reuters)
Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ θα φτάσουν στην Ελλάδα το μεσημέρι της Τετάρτης.

Προγραμματίζεται η κατάθεση στεφάνου από τον Κάρολο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Πέμπτη ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο Αλίμου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο στον Πειραιά και κατόπιν στο παροπλισμένο θωρηκτό «Αβέρωφ» που ελλιμενίζεται στον όρμο του Παλαιού Φαλήρου.

Παράλληλα, η σύζυγος του Καρόλου θα ακολουθήσει δικό της πρόγραμμα. Μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα θα επισκεφτούν το Μουσείο Μπενάκη, και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής. Ακόμη θα συναντήσει και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή ο Κάρολος και η Καμίλα θα μεταβούν στην Κρήτη και θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και κατόπιν τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...