322
Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης στα κυβερνητικά έδρανα με την ιδιότητα του υφυπουργού Παιδείας | INTIMEnews

«Καρφί» Πελεγρίνη για Λοΐζου: Διαφωνώ, ας πρόσεχε τι έλεγε

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 11:36
Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης στα κυβερνητικά έδρανα με την ιδιότητα του υφυπουργού Παιδείας
|INTIMEnews

«Καρφί» Πελεγρίνη για Λοΐζου: Διαφωνώ, ας πρόσεχε τι έλεγε

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2019, 11:36

Το… brunch που οργάνωσε στο μπαλκόνι του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δεν έφερε από ό,τι φαίνεται και τόσο κοντά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη άρχισαν να φεύγουν οι πρώτες «μαχαιριές»…

Σε δηλώσεις του  στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο εκ των υποψηφίων, πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης, δεν δίστασε να εκφράσει τη διαφωνία του με όσα κατά καιρούς έχει πει (η ορθότερα γράψει) η Μυρσίνη Λοΐζου για την τρομοκρατία και τα θύματά της.

«Δεν την ήξερα», είπε, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς, αιχμή για το πώς η κυρία Λοΐζου κατάφερε να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος (μόνο και μόνο δηλ. χάρη στο επώνυμο του πατέρα της).

«Πρέπει να προσέχει κανένας τι λέει από πριν. Δεν θα μπω στη διαδικασία των προθέσεων, αυτό που θα πω είναι ότι διαφωνώ με δηλώσεις τέτοιου τύπου», τόνισε ο κ. Πελεγρίνης, ολοκληρώνοντας το «άδειασμα» της συνυποψήφιάς του και για τους τύπους αναφέρθηκε στη συγγνώμη που έδωσε εκ των υστέρων η Μυρσίνη Λοΐζου: «Ομολογώ ότι διαφωνώ, αλλά νομίζω τις ανασκεύασε…».

Οσο για την μετατροπή του Μαξίμου σε εντευκτήριο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας διέκρινε «εξόγκωση του θέματος» από τον Τύπο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 «Ο λόγος που έγινε (η συνάντηση)», εξήγησε, «ήταν για να γνωριστούν μεταξύ τους οι ευρωβουλευτές», χωρίς να πει κουβέντα για την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου ως τόπο του συριζαϊκού «to know us better» (κατά την ατάκα του αείμνηστου Χρόνη Εξαρχάκου στην περίφημη ταινία της Finos Films «Ο κατεργάρης»).

Για την υποψηφιότητά του, τέλος, την χαρακτήρισε ως «πρόκληση», αν και όπως είπε,  «το 2014 μου είχε πει να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές, αλλά ήμουν στο τελευταίο έτος της θητείας μου ως πρύτανης και δεν ήθελα να συνδυαστεί».

Σε ερώτηση εξάλλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Πελεγρίνης παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν σημεία που θα περιμέναμε να τα είχαμε κερδίσει, αλλά πρέπει να κάνεις έναν συμβιβασμό». «Η πορεία του χρόνου θα δείξει αν είναι η σωστή λύση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...