250
Το άσπρο σημάδι στην κάμερα είναι το ανεξήγητο αντικείμενο που εντόπισαν οι πιλότοι | USN

Καρέ-καρέ η «αερομαχία» αμερικανικών μαχητικών με… UFO!

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 12:50
Το άσπρο σημάδι στην κάμερα είναι το ανεξήγητο αντικείμενο που εντόπισαν οι πιλότοι
|USN

Καρέ-καρέ η «αερομαχία» αμερικανικών μαχητικών με… UFO!

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 12:50

Μια κατά λάθος διαρροή έβαλε ξανά φωτιά στα σενάρια για τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που κατά καιρούς εντοπίζουν πιλότοι στις ΗΠΑ.

Είναι τρία βίντεο από υπέρυθρες κάμερες μαχητικών αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στα οποία φαίνεται να εμπλέκονται σε αερομαχίες με UFO, δηλαδή Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ, φυσικά δεν είναι απαραίτητα… ιπτάμενοι δίσκοι εξωγήινων).

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί τέτοιο υλικό, το ενδιαφέρον είναι όμως η παραδοχή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ότι τα βίντεο είναι αυθεντικά αλλά και ότι δεν έχει δοθεί άδεια για να βγουν στη δημοσιότητα!

Το πρώτο βίντεο δείχνει ένα αντικείμενο που χάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το περιστατικό καταγράφηκε το 2015 στις ανατολικές ΗΠΑ από πιλότους ενός F/A-18F.

Το αντικείμενο εμφανίστηκε στα 80.000 πόδια (πολύ πιο ψηλά από τα μαχητικά ή τα πολιτικά αεροσκάφη) και μετά κινήθηκε προς τη θάλασσα σταματώντας στα 20.000 πόδια. Εκεί είτε βγήκε εκτός της εμβέλειας του ραντάρ, είτε κινήθηκε προς τα πάνω, αναφέρει το Popular Mechanics.

Τα άλλα δύο βίντεο καταγράφηκαν από μαχητικό το 2004 ανοιχτά της Καλιφόρνιας.

Φαίνεται ένα ιπτάμενο αντικείμενο να κινείται με απίστευτη ταχύτητα προς το μαχητικό και την τελευταία στιγμή να εξαφανίζεται.

Ακόμη, ένα τρίτο βίντεο δείχνει ιπτάμενο αντικείμενο να κάνει ελιγμούς μπροστά στο αμερικανικό μαχητικό, χωρίς οι πιλότοι να κρύβουν την έκπληξή τους.

Οι ελιγμοί που εκτελούν τα αντικείμενα και στα τρία βίντεο δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με τη σημερινή τεχνολογία. Εντυπωσιακό είναι ότι τα αντικείμενα εμφανίζονται στις κάμερες ψυχρά, χωρίς δηλαδή να εκπέμπουν καυσαέρια.

Πάντως το αμερικανικό ΠΝ απέφυγε να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για εξωγήινα αντικείμενα ή κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...