353
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στην παρουσία του στο πλατό της ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης | ΥοuTube/ ERT

Καραμανλής: «Τη Δευτέρα θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 12:44
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στην παρουσία του στο πλατό της ΕΡΤ1 το πρωί της Τετάρτης
|ΥοuTube/ ERT

Καραμανλής: «Τη Δευτέρα θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά»

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2022, 12:44

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα ανοίξουν τελικά για το επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της Γραμμής 3 (μπλε γραμμή) του Μετρό προς τον Πειραιά. Αυτό αποκάλυψε την Τετάρτη ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Τη Δευτέρα θα έχουμε Μετρό και στον Πειραιά», είπε στην ΕΡΤ1, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά:

«Εμείς δεν κάνουμε εγκαίνια με… μουσαμάδες. Με το που πάμε και εγκαινιάσουμε το Μετρό του Πειραιά, ακριβώς την ίδια στιγμή θα ανοίξει σε όλο το επιβατικό κοινό». Ηταν μια έμμεση αλλά σαφής αναφορά του υπουργού στην περιβόητη πια φιέστα του Αλέξη Τσίπρα που προεκλογικά και για να δείξει ότι κάτι γίνεται στο Μετρό της Θεσσαλονίκης είχε εγκαινιάσει έναν σταθμό

Οι σταθμοί που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» (στο λιμάνι, εκεί που είναι και ο σταθμός του ΗΣΑΠ) και «Δημοτικό Θέατρο» (στο κέντρο της πόλης).

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα έργα για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.

Ερωτηθείς για τα έργα σε Εξάρχεια και Κολωνάκι, επισήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει καλλωπισμός των εργοταξίων, έτσι ώστε να μη δίνεται η αίσθηση εργοταξίου με λαμαρίνες.

Παραδέχθηκε όμως πως όταν πραγματοποιείται ένα σημαντικό έργο υποδομής, θα υπάρχει μία αναστάτωση στην πόλη.

Οσον αφορά την πλατεία Κολωνακίου, ο υπουργός ανέφερε ότι σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν ορισμένες επεμβάσεις.

Για τις αντιδράσεις για το Μετρό στα Εξάρχεια, σημείωσε:

«Παλαιότερα οι κάτοικοι στην Αγία Παρασκευή είχαν αντιδράσει στον σταθμό στην πλατεία και τώρα – για να το πούμε λαϊκά– χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο».

Αναφορικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής ερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν επέλεξε να το παραδώσει χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα. Απαντώντας, είπε ότι έτσι θα ήταν ένα Μετρό «κολοβό» και τόνισε: «Είπαμε στους Θεσσαλονικείς την αλήθεια. Οτι το έργο αυτό είχε κολλήσει και εμείς τελικά βρήκαμε τη λύση. Και έχουν συνειδητοποιήσει ότι το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία του».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται σήμερα δοκιμαστικά δρομολόγια στα εννέα από τα 12 χιλιόμετρα της Γραμμής του Μετρό και σχολίασε: «Εμείς έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα, έχουμε πει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, και από αυτό θα κριθούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...