328
Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

Kαραμανλής για απεργία στα λεωφορεία: Ταλαιπωρούν τον κόσμο για ένα καπρίτσιο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 13:00
Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Kαραμανλής για απεργία στα λεωφορεία: Ταλαιπωρούν τον κόσμο για ένα καπρίτσιο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 13:00

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ από το πρωί της Τετάρτης η Αθήνα και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού ήταν μεγάλη.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία καλώντας τους εργαζομένους σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού, ζητώντας να μην παραταθεί η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ για ένα ακόμα έτος.

«Η χώρα μας δυστυχώς ακόμα παλεύει με νοοτροπίες τού χθες. Η Αθήνα χωρίς λεωφορεία σήμερα και τόσος κόσμος ταλαιπωρείται, ξέρετε γιατί; Γιατί κάποιοι συνδικαλιστές ζητούν λιγότερα λεωφορεία στον δρόμο. Ντροπή», αντέδρασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

«Ολοι θυμούνται ότι παραλάβαμε τις αστικές συγκοινωνίες υπό διάλυση. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να αυξήσουμε τα λεωφορεία στον δρόμο, από 850 σε περισσότερα από 1.300. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Σε αυτή την προσπάθεια, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι εργαζόμενοι, τους οποίους έχω ευχαριστήσει επανειλημμένως.

»Είναι προφανές όμως ότι δεν θα καταφέρναμε αυτή τη θεαματική αύξηση αν δεν είχαμε ενώσει δυνάμεις και με τον ιδιωτικό τομέα, μέσω της σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ και του leasing. Και αυτό, χωρίς φυσικά να χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος –αντιθέτως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, έγιναν επιτέλους και προσλήψεις», επεσήμανε ο υπουργός.

Ωστόσο, τόνισε, οι μόνοι που φαίνεται ότι ένιωσαν πως χάνουν μέρος από την εξουσία και την ισχύ τους ήταν κάποιοι συνδικαλιστές.

«Σήμερα, λοιπόν, γίνεται απεργία για ποιο λόγο; Γιατί διαμαρτύρονται για την ανανέωση της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ. Ζητάνε, δηλαδή, να έχουμε λιγότερα λεωφορεία στον δρόμο.

Και επιπλέον, ενώ προφανώς γνωρίζουν πως αυτή η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, την προκήρυξαν χθες σε ώρα που η Πολιτεία δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Ηδη, σήμερα προσφύγαμε στα Δικαστήρια και εντός της ημέρας θα εκδικαστεί η υπόθεση», γνωστοποίησε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε στη δήλωσή του για την απεργία λέγοντας:

«Ταλαιπωρούν τόσο πολύ τον κόσμο για ένα καπρίτσιο και επειδή ζητούν η ταλαιπωρία αυτή να γίνει μόνιμη και ακόμα μεγαλύτερη.

Με τέτοιες απεργίες, στο κάτω-κάτω, αδικείται και η ίδια η προσπάθεια των εργαζόμενων. Τους καλώ να λογικευτούν. Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι και με το δίκιο τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News