465
Ο Κώστας Καραμανλής στο Βελλίδειο: «Δεν περισσεύει κανείς» | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ο Καραμανλής μίλησε και είπε: «Ολοι στο πλευρό του Κυριάκου»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 21:51
Ο Κώστας Καραμανλής στο Βελλίδειο: «Δεν περισσεύει κανείς»
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ο Καραμανλής μίλησε και είπε: «Ολοι στο πλευρό του Κυριάκου»

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2019, 21:51

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, ο Κώστας Καραμανλής πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης ηχηρή παρέμβαση στην εκδήλωση που διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, στο κατάμεστο από κόσμο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Εκατοντάδες στελέχη της γαλάζιας παράταξης, ψηφοφόροι της ΝΔ και απλοί πολίτες τον υποδέχθηκαν θερμά με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και άλλοτε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κάθισε δίπλα στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ στο πλευρό του είχε διαρκώς τη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιλάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε με αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ και τόνισε: «Στον μισό αιώνα από την ίδρυση του κόμματος, η παράταξη παραμένει ο πυλώνας της δημόσιας ζωής και σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι μια μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία».

Δίπλα στη σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη -Καραμανλή και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα (δεξιά)

Για να προσθέσει: «Η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον».

«Ούτε αλάνθαστοι είμαστε, ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώδεις αξίες μας» τόνισε. «Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Η ΝΔ όρθωσε το ανάστημα της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον. Το ίδιο ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα. Πιστεύουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμοί και εκφοβισμοί δεν γίνονται αποδεκτοί. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους. Εμείς μια φανέλα φοράμε. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και το αξιόμαχό τους», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι ορθώς η ΝΔ επέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τον εξάδελφό του, Κώστα Αχ. Καραμανλή, υποψήφιο βουλευτή Σερρών

«Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος», δήλωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε απευθυνόμενος στους Μακεδόνες: «Σας είπα πάντα την αλήθεια και το ίδιο κάνω και τώρα. Πολλούς σας γνωρίζω από τη Νεολαία και ήμασταν πάντα μαζί σε νίκες και ήττες. Στα ανηφορικά μονοπάτια μπορεί να πικράναμε και φίλους. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

Χαιρετώντας τους παρευρισκομένους κατά την είσοδό του στο Βελλίδειο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...