400
Ο υπουργός Υποδομών κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παίζει θέατρο | Intime/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καραμανλής: Απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση δυσπιστίας

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 16:16
Ο υπουργός Υποδομών κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παίζει θέατρο
|Intime/ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Καραμανλής: Απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση δυσπιστίας

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 16:16

Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια «απέλπιδα απόπειρα εντυπωσιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συστηματικά επιχειρεί να μετατρέψει κάθε κρίση που πέφτει στη χώρα, σε ευκαιρία» για το κόμμα.

«Δεν το κάνετε μόνο τώρα. Το κάνετε επί 2,5 χρόνια. Είναι η ίδια ακριβώς τακτική που σας βγήκε το 2015», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

«Εμείς δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάκτυλό μας. Αντίθετα, αναγνωρίσαμε τις ανεπάρκειες της κρατικής μηχανής, τα προβλήματα στον συντονισμό, τις αστοχίες πολλών φορέων, κι επιρρίψαμε πολύ μεγάλες ευθύνες στην Αττική Οδό. Καταλαβαίνουμε το θυμό, την οργή και την απογοήτευση των πολιτών, για αυτό ζητήσαμε συγνώμη. Για πρώτη φορά δίνεται άμεσα αποζημίωση σε όσους πολίτες ταλαιπωρήθηκαν μετά από εντολή του Πρωθυπουργού», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής συμπληρώνοντας ότι, «με νόμο της σημερινής κυβέρνησης έχουν προστεθεί στις συμβάσεις παραχώρησης και διαδικασίες για απόδοση ευθυνών στις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται κρίσιμες υποδομές».

Ο υπουργός Υποδομών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει θέατρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης.

» Ο ένας είναι να παλέψεις όσο μπορείς αλλά να αναγνωρίσεις ότι έγιναν λάθη και αστοχίες, να ζητήσεις συγγνώμη, να ψάξεις να βρεις τι έφταιξε και να δουλέψεις ώστε την επόμενη φορά να είσαι καλύτερος. Αυτός είναι ο τρόπος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

» Ο άλλος, είναι να παίξεις θέατρο την ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι. Και μέρες μετά, να δώσεις συνέντευξη Τύπου για να πεις πως όσο κι αν ψάχνεις δεν βρίσκεις να έγινε κάποιο σοβαρό λάθος. Όλοι ξέρουμε ποιας κυβέρνησης ήταν αυτός ο τρόπος. Οι πολίτες τα έχουν ζήσει και τα δύο. Κι έτσι μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν».

Έμφαση έδωσε ο κ. Καραμανλής στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους οδηγούς, στην Αττική Οδό, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά το κράτος αποδίδει ευθύνες. «Χωρίς σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτό δικαιολογία, δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που κλείνει κάποιος μεγάλος δρόμος. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Και αυτό γίνεται, γιατί θεσπίστηκε από τη δική μας κυβέρνηση, το 2020, το νομικό πλαίσιο για απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, ώστε να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην πληρώνει κανένας», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις. Και έτσι θα γίνει. Περιμένουμε το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης που έχουμε συγκροτήσει και θα το παραδώσει σε 20 μέρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News