262
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Μέσω social media καταδίκασε την επίθεση κατά εργαζόμενου στο Μετρό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καραμανλής: Αδιανόητη η επίθεση για τη μάσκα στο Μετρό – στην ΕΛ.ΑΣ το βίντεο της ΣΤΑΣΥ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 20:54
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή. Μέσω social media καταδίκασε την επίθεση κατά εργαζόμενου στο Μετρό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καραμανλής: Αδιανόητη η επίθεση για τη μάσκα στο Μετρό – στην ΕΛ.ΑΣ το βίντεο της ΣΤΑΣΥ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2021, 20:54

«Πραγματικά αδιανόητη». Έτσι χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής την ομολογουμένως απίστευτη επίθεση δύο τραμπούκων στο σταθμό «Ομόνοια» του Μετρό, οι οποίοι αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα ξυλοκόπησαν εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ που τους υπέδειξε να το κάνουν.

«Δεν είναι “μαγκιά” να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι “μαγκιά” να ασκείς βία», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, καταδικάζοντας το συμβάν και καλώντας την ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης.

Σε ανάρτησή του στα social media το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Καραμανλής έγραψε: «Ενας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας. H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο Μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι “μαγκιά” να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι “μαγκιά” να ασκείς βία».

Και προσέθεσε:

«Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν. Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό. Γι΄ αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο. Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων… Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας».