295
Μετά την απόρριψη της έφεσης κατά της προφυλάκισής τους, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση στις φυλακές Αδριανουπόλεως | INTIMEnews

Καψόνι των Τούρκων στους δύο στρατιωτικούς: Απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 15:31
Μετά την απόρριψη της έφεσης κατά της προφυλάκισής τους, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση στις φυλακές Αδριανουπόλεως
|INTIMEnews

Καψόνι των Τούρκων στους δύο στρατιωτικούς: Απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2018, 15:31

«Όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών και μεταφοράς τους στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, είπαν οι τούρκοι δικαστές, δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο τις προθέσεις της Αγκυρας για τη διαχείριση του ζητήματος.

H δίκη τους, που επρόκειτο να γίνει το πρωί στην Αδριανούπολη, αναβλήθηκε και οι δυο τους μάλιστα δεν οδηγήθηκαν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Μέχρι να οριστεί νέα δικάσιμος, οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν έγκλειστοι στις φυλακές της τουρκικής πόλης. Ο τούρκος εισαγγελέας έδωσε εν τω μεταξύ άδεια στις οικογένειες να τους επισκεφθούν.

Η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου πάντως, σύμφωνα με το ισχύον δικαστικό σύστημα στη γείτονα, δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από μία εβδομάδα, οπότε και θα γίνει γνωστή η ποινή των δύο Ελλήνων.

Ηδη ΝΑΤΟ και ΕΕ ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, για την τουρκική στάση έναντι των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η είδηση για τη μη αποφυλάκιση τους έτυχε ευρείας κάλυψης από ξένα μέσα, ανάμεσά τους και το πρακτορείο Reuters. Την Τρίτη ο κ. Καμμένος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το συμβούλιο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, το οποίο και θα ενημερώσει για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. «Η Τουρκία», σημείωσε,  «οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα», χωρίς όμως να εισακούεται τελικά η έκκλησή του  όπως διαφαίνεται και από την απόρριψη της έφεσης στην απόφαση προφυλάκισης των δύο στρατιωτικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...