244
| YouTube

Καπραβέλος: Ελπίδα από τον συνδυασμό φυσικής και τεχνητής (εμβόλιο) ανοσίας

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 09:01

Καπραβέλος: Ελπίδα από τον συνδυασμό φυσικής και τεχνητής (εμβόλιο) ανοσίας

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 09:01

Υπομονή για δύο ακόμη μήνες  συνέστησε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, εκτιμώντας ότι μέχρι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα  καθώς η πανδημία θα έχει αρχίσει να σβήνει.

«Να κάνουμε λίγη υπομονή. Είμαστε σε έξαρση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Εχει ακόμα δύο μήνες. Επίτευγμα για τη χώρα είναι να μην έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Πολύ σοβαρός αυτός ο στόχος. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Αυτή η αλυσίδα της διασποράς δεν έχει να κάνει μόνο με κρούσματα και τη διάρκεια, αλλά με τις μεταλλάξεις. Ο ιός διασπειρόμενος μεταλλάσσεται και γίνεται πιο ανθεκτικός. Πολύ σημαντική η προσοχή ώστε να μην έχουμε ολέθριες επιπτώσεις του καταστροφικού ιού και της πανδημίας, ούτε και αύξηση μεταλλασσόμενων στελεχών», δήλωσε ο κ. Καπραβέλος στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε :

«Μέχρι τον Απρίλη – Πάσχα να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Πιστεύω ακράδαντα, βλέποντας τα ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, ότι η πανδημία σβήνει προς τον Μάρτη-Απρίλη. Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, η φυσική ανοσία είναι αυξημένη. Μιλάμε με άλλους όρους μετά το Πάσχα, αλλάζει η ζωή μας. Η υπομονή είναι λίγη, είναι σημαντικό να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».

Αν και όπως είπε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τα στοιχεία από τα λύματα στη Θεσσαλονίκη δείχνουν αύξηση 345% στο ιικό φορτίο, αυτό πλέον δεν μεταφράζεται σε πίεση στις ΜΕΘ. Παίρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καπραβέλολς εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο συνδυασμός της φυσικής και τεχνητής ανοσίας (δηλ. το εμβόλιο) δίνει διέξοδο από το τούνελ της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...