377
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, εξουθενωμένη έξω από το δικαστήριο | INTIMEnews

Kανένα ελαφρυντικό για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 11:57
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλα Αρμουτίδου, εξουθενωμένη έξω από το δικαστήριο
|INTIMEnews

Kανένα ελαφρυντικό για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 11:57

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δολοφόνους και βιαστές της Ελένης Τοπαλουδη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Στο δικαστήριο προκλήθηκε ένταση όταν ο συνήγορος του Μανώλη Κούκουρα χαρακτήρισε «μη αποτρόπαιο» το έγκλημα.

«Είσαι υπερασπιστής του φονιά! Τι λες, ρε; Ντροπή σου! Τα κωλόπαιδα, τα τέρατα! Ακου δεν ήταν αποτρόπαιο!» φώναξαν στην αίθουσα από την πλευρά της οικογένειας της Ελένης στο άκουσμα όσων είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Με την ανακοίνωση της ομόφωνης ετυμηγορίας του δικαστηρίου για την ενοχή αμφότερων των κατηγορουμένων, οι συνήγοροί τους πήραν τον λόγο και ζήτησαν να αναγνωριστούν μία σειρά από ελαφρυντικές περιστάσεις (ελαφρυντικά μετεφηβικής ηλικίας, πρότερου σύννομου βίου, μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ειλικρινούς μεταμέλειας και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης), ευελπιστώντας σε μείωση της ποινής.

«Δεν είναι αυτή αγόρευση για ελαφρυντικά, εγώ αποχωρώ», αντέδρασε οργισμένος ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Βαγγέλης Γκιουγκής, και αποχώρησε από την αίθουσα.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου ζήτησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών περιστάσεων που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Για το αίτημα αναγνώρισης της μετεφηβικής ηλικίας, είπε: «Πράγματι πληρούν το ηλικιακό κριτήριο, πλην όμως προκύπτει ότι από τον τρόπο δράσης τους και την πρότερη παραβατική συμπεριφορά (ναρκωτικά) και κλοπές, δεν μπορεί να αποδοθεί σε μετεφηβική ανωριμότητα. Η συμπεριφορά τους δεν ήταν απερισκεψία, ήταν συνειδητή επιλογή, βάσει εγκληματικού σχεδίου.

Ομοίως, δεν μπορεί να αναγνωριστεί πρότερος σύννομος βίος, καθώς κατ’ επανάληψη ειπώθηκε ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης να απορριφθεί ο ισχυρισμός του Μανώλη Κούκουρα ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα υπό καθεστώς απειλής, λέγοντας ότι «ουδόλως αποδείχθηκε αυτός ο ισχυρισμός, είναι αβάσιμος», αλλά ούτε και  έχει υπάρξει μεταμέλεια ούτε προσπάθεια για άρση των συνεπειών των πράξεων. «Δεν προέκυψε ότι πράγματι ο κατηγορούμενος μεταμελήθηκε. Η όψιμη συγγνώμη είναι προσχηματική», παρατήρησε.

Οσο για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, η εισαγγελέας σημείωσε πως «απαιτείται θετική δραστηριότητα και συμπεριφορά». «Επί μία εβδομάδα, όμως, δεν παρουσιάστηκαν στις Αρχές. Προσποιούνταν υπερβολικά συμπτώματα ψυχιατρικής διαταραχής. Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για άλλη πράξη βιασμού. Δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι έχουν αποτινάξει το παρελθόν».

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Ούτε τέσσερα χρόνια δεν έχουν συμπληρωθεί από το έγκλημα και ο ίδιος ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι είναι μια περίπλοκη υπόθεση. Δεν υπήρξε καθυστέρηση. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε εύλογο χρόνο», αντέτεινε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί των ποινών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...