574
H Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τους εργάτες να βγουν στους δρόμους, αλλά τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας | Menelaos Myrillas / SOOC

Κανέλλη: Πρωτομαγιά θα κατέβουμε στους δρόμους όπως πρέπει

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 13:03
H Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τους εργάτες να βγουν στους δρόμους, αλλά τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κανέλλη: Πρωτομαγιά θα κατέβουμε στους δρόμους όπως πρέπει

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2020, 13:03

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί όπως της αρμόζει το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιορισμών του lockdown, αλλά το ΚΚΕ έχει άλλη άποψη. Εν όψει Πρωτομαγιάς –και ενώ τα μέτρα απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων και δημοσίων συναθροίσεων ισχύουν ως τις 4 Μαΐου– το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, ετοιμάζει δράσεις σε εννέα σημεία της Αττικής και σε όλη την Ελλάδα, με τήρηση των μέτρων προφύλαξης και τήρηση των αποστάσεων κατά το πρότυπο των ισραηλινών διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (εδώ).

Τι θα γίνει; Η κυβέρνηση δεν θέλει κινητοποιήσεις όσο διαρκούν τα μέτρα καραντίνας λόγω κορονοϊού. Το ΚΚΕ όμως, τόσο μέσω του γενικού γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, όσο και της προβεβλημένης Λιάνας Κανέλλη, διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπακούσει.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας επικαλέστηκε το περιστατικό με τη συναυλία (εδώ) της Αλκηστις Πρωτοψάλτη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι εργαζόμενοι όχι μόνο πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα, αλλά πρέπει τώρα να πάρουμε μέρος και να κινητοποιούμαστε και αύριο, Μέρα Δράσης για τα εργασιακά ζητήματα, και την Πρωτομαγιά», τόνισε σε συνέντευξή του στο Open ο κ. Κουτσούμπας, για να προσθέσει: «Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όμως δεν μπορεί να μείνουμε σιωπηλοί, πρέπει είτε από το σπίτι οι ευπαθείς ομάδες, είτε στο δρόμο εκεί που θα καλέσουν τα συνδικάτα συντεταγμένα να διαδηλώσουν» είπε, προσθέτοντας πως «μιλάμε για συμβολικές διαμαρτυρίες και στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις και σε συνοικίες της Αθήνας».

Υπογράμμισε ότι είναι ανεπίτρεπτο να απαγορευθεί κάτι τέτοιο και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνταχθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με αυτή τη λογική και αυτήν την άποψη».

Σχολιάζοντας την «μεγάλη φασαρία» με αφορμή τη συναυλία της Πρωτοψάλτη σημείωσε, καταρχήν, ότι «έγινε παραπάνω φασαρία απ’ ότι χρειάζεται για το συγκεκριμένο», τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη φασαρία πρέπει να γίνεται για τα ζητήματα εκπαίδευσης, υγείας και εργασιακών σχέσεων.

Είπε ότι «και αυτό ήταν δείγμα της κυβερνητικής υποκρισίας», καθώς από τη μια η κυβέρνηση «εκτοξεύει μύδρους και στέλνει αστυνομικές δυνάμεις κατά γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων όταν διαμαρτύρονται και διεκδικούν για να μείνουν όρθιοι και δυνατοί και λέει ότι συνωστίζονται» και από την άλλη, «βλέπουμε να συνωστίζεται ο κ. Πρωθυπουργός ή άλλα κυβερνητικά στελέχη με αφορμή την -πολύ καλή κατά τα άλλα- ενέργεια της κυρίας Πρωτοψάλτη».

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και η κυρία Κανέλλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Θα βγούμε στους δρόμους,  όπως πρέπει, (τηρώντας δηλαδή τα μέτρα, κάτι όμως που δεν έγινε πρόσφατα στην περίπτωση του «Ευαγγελισμού», εδώ) για να σταθούμε στο πλευρό του εργαζομένου» που τον περιμένουν δύσκολες ημέρες μετά την άρση του lockdown.

«Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΑΤ μπήκαν στον “Ευαγγελισμό”», σχολίασε με νόημα η κυρία Κανέλλη, κάνοντας λόγο για συνδικαλιστικά ορατούς λόγους που οδήγησαν στην εισβολή των αστυνομικών στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Οι «Ταξιάρχαι» και η «Κασταλία» που δεν είχαν συγχρωτισμό τηρούσαν τους κανόνες και δεν τον έκαναν οι επιστήμονες και οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» που ξαφνικά αποφάσισαν να παραβιάσουν τα μέτρα, διερωτήθηκε ειρωνικά η βουλευτής του ΚΚΕ, επιμένοντας ότι στην περίπτωση του «Ευαγγελισμού» υπήρξε επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος των συγκεντρωμένων.

«Δεν κάνουμε πίσω σε διεκδικήσεις εργατικές, δεν θα εκχωρήσουμε δικαιώματα, η Πρωτομαγιά του κορονοϊού πρέπει να έχει και ένα σύνθημα, γιατί ο λαός έχει πληρώσει πολλά», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κανέλλη.

Είναι εργατική Πρωτομαγιά και αν νομίζετε ότι εργάτες θα βγουν στους δρόμους για να βλάψουν εργάτες, κάνετε λάθος, ήταν μία ακόμη από τις χαρακτηριστικές αναφορές της κατά την τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...