202
| Shutterstock

Καναδάς: Νόμιμα υποκατάστατα ναρκωτικών για τους χρήστες με επίβλεψη των Αρχών

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 16:01
|Shutterstock

Καναδάς: Νόμιμα υποκατάστατα ναρκωτικών για τους χρήστες με επίβλεψη των Αρχών

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 16:01

Η επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας, στο δυτικό τμήμα του Καναδά, ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να διαθέτει νόμιμα υποκατάστατα σε τοξικοεξαρτημένους που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από υπερβολική δόση των –συχνά νοθευμένων– ουσιών που αγοράζουν στον δρόμο.

Ακόμα περισσότερο, θα επιτρέψει σε νοσηλευτικό προσωπικό να γράφει συνταγές χορήγησης αυτών των «καθαρών» ουσιών.

Οι ουσίες που θα διατίθενται θα καπνίζονται ή θα είναι ενέσιμες, γράφει ο Guardian. Ο τελικός κατάλογος για τις ουσίες που θα χορηγούνται θα αποφασιστεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι Αρχές, που αντιμετωπίζουν κύμα θανάτων από υπερβολικές δόσεις, επιδιώκουν τη μεγαλύτερη πρόσβαση των εξαρτημένων σε φαρμακευτικές ουσίες. Αναγνωρίζουν ακόμα ότι πρόκειται για καινοτόμο πρόγραμμα, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Μόνο μέσα στο 2020 έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανική Κολομβία πάνω από 900 άνθρωποι, αριθμός τετραπλάσιος των θυμάτων της Covid-19 για την ίδια περιοχή. Από το 2016, οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών φτάνουν τις 15.000 σε όλο τον Καναδά.

Τα νέα μέτρα έρχονται σε συνέχεια ενός προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή τον Μάρτιο για την αυτοαπομόνωση, όσο γίνεται, των χρηστών ναρκωτικών εν μέσω της πανδημίας.

Ενα πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές ήταν ότι οι χρήστες δεν μπορούσαν να βρουν γιατρό να χορηγήσει συνταγή με ασφαλή υποκατάστατα ή ζούσαν σε περιοχές χωρίς γιατρούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...