263
Ο διαστημικός βράχος που προσγειώθηκε στο κρεβάτι της 66χρονης Καναδής | Twitter

Καναδάς: Μετεωρίτης προσγειώθηκε στο κρεβάτι της την ώρα που κοιμόταν

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 11:31
Ο διαστημικός βράχος που προσγειώθηκε στο κρεβάτι της 66χρονης Καναδής
|Twitter

Καναδάς: Μετεωρίτης προσγειώθηκε στο κρεβάτι της την ώρα που κοιμόταν

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 11:31

Η Ρουθ Χάμιλτον ξύπνησε από έναν δυνατό θόρυβο. Ηταν 11:35 το βράδυ. Ο σκύλος της γάβγιζε δυνατά, ανήσυχος. Αναψε το φως και έντρομη είδε μία τρύπα στο ταβάνι, πάνω από το μαξιλάρι της. Νόμιζε ότι είχε πέσει ένα δέντρο στην οροφή του σπιτιού της, αλλά ήταν όλα στη θέση τους.

Κοίταξε καλύτερα στο κρεβάτι της και είδε μία μεγάλη πέτρα, ένα κομμάτι από βράχο πάνω στα σεντόνια. Ελάχιστα εκατοστά πιο πέρα και θα την είχε χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Οταν ήρθε η αστυνομία, η πρώτη τους σκέψη ήταν ότι η πέτρα προέρχεται από ένα γειτονικό εργοτάξιο, όμως οι υπεύθυνοι εκεί είπαν ότι δεν είχαν κάνει καμία ελεγχόμενη έκρηξη. Είχαν δει όμως με τα μάτια τους μία έκρηξη στον ουρανό.

Η τρύπα στο ταβάνι και το κομμάτι του μετεωρίτη στο κρεβάτι της Ρουθ Χάμιλτον

Τότε υποπτεύθηκαν ότι πρόκειται για ένα τμήμα μετεωρίτη, που έπεσε από τον ουρανό σχεδόν πάνω στο κεφάλι της 66χρονης γυναίκας, στη μικρή πόλη Γκόλντεν στα Βραχώδη Ορη του Καναδά.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Οκτωβρίου. «Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα τρομάξει τόσο πολύ. Δεν ήξερα τι να κάνω, γι’ αυτό κάλεσα το 911 (το 100) και όσο μιλούσα, σήκωσα το μαξιλάρι και είδα έναν βράχο ανάμεσα στα μαξιλάρια μου. Ετρεμα επί ώρες από το σοκ. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι τόσο μικρές και είμαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή», είπε η Χάμιλτον.

Εκείνο το βράδυ, όπως επιβεβαίωσαν στη συνέχεια αστρονόμοι, είχε μία βροχή μετεώρων στον δυτικό Καναδά. Η 66χρονη είπε ότι θέλει να κρατήσει στο σπίτι της τον βράχο από το Διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...