259
Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες και τις επόμενες εβδομάδες | REUTERS/Chris Donovan/File Photo

Καναδάς: Και έβδομο πτώμα συνδέει η αστυνομία με τον κηπουρό-σίριαλ κίλερ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 11:06
Οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν τις έρευνες και τις επόμενες εβδομάδες
|REUTERS/Chris Donovan/File Photo

Καναδάς: Και έβδομο πτώμα συνδέει η αστυνομία με τον κηπουρό-σίριαλ κίλερ

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2018, 11:06

Το ένα μετά το άλλο ανακαλύπτουν οι Αρχές στον Καναδά τα πτώματα ανδρών που φέρονται να έπεσαν θύματα δολοφονίας από τον ίδιο άνδρα.

Ο 66χρονος σχεδιαστής κήπων Μπρους Μακάρθουρ, που έχει συλληφθεί εδώ και ημέρες, συνδέεται πλέον με επτά θανάτους, χωρίς να έχει τελειώσει η έρευνα.

Τα λείψανα των θυμάτων, που πιστεύεται ότι ήταν ομοφυλόφιλοι άνδρες, εντοπίστηκαν μέσα σε μεγάλες γλάστρες που ο Μακάρθουρ είχε τοποθετήσει στην αυλή ενός πελάτη του στο Τορόντο.

Τα πτώματα είχαν διαμελιστεί και ήταν αρκετά δύσκολο για την αστυνομία να εξακριβώσει την ταυτότητα των θυμάτων. Μέχρι στιγμής μόνο τρία άτομα από τα επτά πτώματα έχουν ταυτοποιηθεί ενώ για άλλα τρία υπάρχει μια προκαταρκτική σύνδεση με βάση τα αρχεία αγνοούμενων προσώπων.

Ενας από τους δολοφονημένους είχε εξαφανιστεί το 2010, ένα άλλο θύμα δηλώθηκε ως  αγνοούμενο το 2012 και ένα τρίτο το 2015.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η αστυνομία στο Τορόντο έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα ζητώντας από τους πολίτες πληροφορίες για την αναγνώρισή του. Δεν είναι σαφές αν ο άνδρας είναι θύμα ή αν δέχτηκε επίθεση από τον ύποπτο.

Ο Μακάρθουρ, που συνελήφθη στις 18 Ιανουαρίου, ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για έξι ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Πιστεύεται ότι ο Μακάρθουρ συναντούσε τα θύματά του στην γκέι περιοχή του Τορόντο ή από το Ιντερνετ. Ηταν άνδρες από τη Μέση Ανατολή ή τη νότια Ασία, όλοι 40-60 ετών.

Η υπόθεση που έχει συνταράξει τον Καναδά οδήγησε στο άνοιγμα πολλών ξεχασμένων υποθέσεων εξαφανίσεων, χωρίς μάλιστα να έχει κλείσει ακόμη η έρευνα, γιατί οι αστυνομικοί περιμένουν να περάσει ο χειμώνας για να μπορέσουν να επισκεφτούν κάποια από τα σημεία που ίσως παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...