834
Πλέον για τον Πάνο Καμμένο υπάρχει και casus belli με τον πρώην συνοδοιπόρο, Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

Καμμένος στον «ανένδοτο»: «Νεροκουβαλητής του Παπανδρέου» ο Κοτζιάς, με άδηλους πόρους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 11:29
Πλέον για τον Πάνο Καμμένο υπάρχει και casus belli με τον πρώην συνοδοιπόρο, Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

Καμμένος στον «ανένδοτο»: «Νεροκουβαλητής του Παπανδρέου» ο Κοτζιάς, με άδηλους πόρους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2019, 11:29

Ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει τις «εμπρηστικές» του επιθέσεις κατά του Νίκου Κοτζιά, εμμένοντας στις καταγγελίες περί άδηλων πόρων  χρηματοδότησης της κίνησης «Πράττω», τους οποίους συνέδεσε και πάλι με τον Τζορτζ Σόρος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που έχει κηρύξει «ανένδοτο» μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, έδειξε να αφήνει στη λήθη του παρελθόντος τις δηλώσεις του ότι ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που είχε ποτέ η χώρα και πλέον τον αποκάλεσε «νεροκουβαλητή του Παπανδρέου» που «τα παίρνει» από τον Σόρος για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα της Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο τέως υπουργός Αμυνας συνέδεσε τον διαγωνισμό για τις βίζες στο υπουργείο Εξωτερικών με εταιρείες συμφερόντων του Σόρος, υπενθυμίζοντας μάλιστα τη σχετική καταγγελία που είχε κάνει στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο και κατέληξε στην απομάκρυνση του κ. Κοτζιά από τη θέση του ΥΠΕΞ και την κυβέρνηση.

«Υπάρχουν καταγγελίες ότι κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών δόθηκαν σε σκοπιανά μέσα. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν», τόνισε, αφήνοντας υπονοούμενα για παρασκηνιακές διασυνδέσεις τη κίνησης «Πράττω» της οποίας προΐσταται ο Νίκος Κοτζιάς με τις επιδιώξεις και τις χρηματοδοτήσεις του Σόρος.

«Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ;» διερωτήθηκε. «Από πού έχει χρήματα να κάνει εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα; Δεν ξέρω από πού έχει πόρους. Ρωτώ. Από πού εισπράττει το ΠΡΑΤΤΩ; Εμείς είμαστε κόμμα έχουμε επιχορήγηση», υπενθύμισε, για να σημειώσει με νόημα πως «είναι γνωστό πως ο Σόρος πληρώνει ανά την υφήλιο για να γίνουν Μακεδονία τα Σκόπια».

Ερωτηθείς τι απάντηση του έδωσε τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για όσα ισχυριζόταν, ο κ. Καμμένος είπε ότι η  απάντηση που έλαβε ήταν ότι όλα έγιναν νομότυπα.

«Παραβιάστηκε η αρχική Συμφωνία των Πρεσπών»

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «η σύμβαση που θα έρθει, δεν θα έχει καμία σχέση με το κείμενο που έφερε ο Κοτζιάς. Στις διεθνείς συμβάσεις δεν υπάρχουν περιθώρια. Υπάρχει ένα δεσμευτικό κείμενο και εκεί έγιναν αλλαγές», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Οπως εξήγησε, με αυτόν τον τρόπο «παραβιάστηκε η αρχική συμφωνία, ενώ ο Ζάεφ συνεχίζει να μιλάει για “Μακεδονία” και “Μακεδόνες”, στέλνει έγγραφα ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και μιλάει για μειονότητες».

Ερωτηθείς για το δικό του μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «όλα αυτά είναι προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας. Στη ψηφοφορία του Ιουλίου πόσες ήταν οι ψήφοι που έλαβε η πρόταση μομφής της ΝΔ; 129. Με τους 7 των ΑΝΕΛ θα πήγαινε στους 136. Επεφτε η κυβέρνηση έτσι; Οχι», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι ούτως ή άλλως «και ο Μητσοτάκης θέλει να ανατρέψει τον Τσίπρα για να δώσει το όνομα “Βόρεια Μακεδονία” με τον δικό του τρόπο», αφού ο Μητσοτάκης ήταν «υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

Διαγραφή για όποιον ψηφίσει εκτός γραμμής – Επίθεση σε Κουίκ

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε εξάλλου ότι όποιος διαφοροποιηθεί από τη γραμμή των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες, θα διαγραφεί.

«Όποιος παραπάνω κινηθεί ενάντια στη θέση των ΑΝΕΛ θα διαγραφεί. Ένας έχει μείνει. Ο κ. Παπαχριστόπουλος. Εγώ με το που θα υπογράψει, θα τον διαγράψω», είπε, για να υπογραμμίσει πως η περίπτωση του κ. Παπαχριστόπουλου είναι τελείως διαφορετική με αυτή του Τέρενς Κουίκ.

«Με τον κ. Παπαχριστόπουλο διαφωνώ αλλά προς τιμήν του είπε ότι θα παραδώσει την έδρα», παρατήρησε για να προσθέσει σχετικά με τη στάση του τηρεί ο κ. Κουίκ:

«Δεν φτάνει που διορίσαμε τον κ. Κουίκ εκπρόσωπο του κινήματος και υπουργό. Πλέον χρησιμοποιεί τις θέσεις που τον έβαλα προκειμένου να με χτυπά. Εκείνος προσκύναγε, γονάτιζε για τη Μακεδονία. Και τώρα θέλει να πάρει την έδρα (σ.σ. του Παπαχριστόπουλου), να μείνει και υπουργός και να πάει και κόντρα σε αυτούς που τον διόρισαν. Είναι διορισμένος πολιτικός», σχολίασε  χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν βουλευτές του εκβιάστηκαν ή «λαδώθηκαν», ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να πει ότι δυο μέρες προ του «διαζυγίου» με το δίδυμο Κουντουρά – Κόκκαλη, είχε γευματίσει μαζί τους και πως και οι δυο «είχαν ξεκάθαρη θέση κατά της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία», ωστόσο ξαφνικά άλλαξαν στάση και τάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυρία Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης έλεγαν δημόσια ότι δεν παραδίδουν τη Μακεδονία άλλαξαν. Η θέση της Κουντουρά ήταν να μην ψηφίσουμε τις Πρέσπες, αλλά να μην ρίξουμε την κυβέρνηση. Ο κ. Κόκκαλης φώναζε να είμαι πιο σκληρός. Μου έλεγε ότι έχω υποχρέωση να πω ότι θα ρίξω την κυβέρνηση. Πρώτη φορά που βουλευτές την ‘κάνουν στην Κίνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Casus belli αν μείνουν στην κυβέρνηση Κουίκ – Χρυσοβελώνη»

Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε, ότι αντάλλαξαν επίσημα τη θέση τους στο υπουργικό συμβούλιο με τη συνείδηση τους. Ξεκάθαρα του είπα του κ. Τσίπρα πως έχει ευθύνη», τόνισε στη συνέντευξή του ο Πάνος Καμμένος και χαρακτήρισε αιτία πολέμου τη διατήρηση στελεχών των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικές θέσεις:

«Είναι Casus belli εάν ο Πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα τα στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, όπως Κουίκ και Χρυσοβελώνη, που κατέχουν υπουργικές θέσεις, έστω κι αν δεν έχουν ανταλλάξει τις θέσεις τους», σημείωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας: «Η παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε κυβερνητική θέση είναι πράξη εχθρική προς εμάς. Αν ο Τσίπρας δεν απομακρύνει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, η ΚΟ μας θα του μπλοκάρει όλα τα νομοσχέδια».

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...