179
Aν διαφωνήσουμε θα πάμε σε Συμβούλιο Αρχηγών, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων | ΙΝΤΙΜΕnews

Καμμένος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ: Ούτε «new» ούτε «upper Macedonia»!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 17:21
Aν διαφωνήσουμε θα πάμε σε Συμβούλιο Αρχηγών, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων
|ΙΝΤΙΜΕnews

Καμμένος στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ: Ούτε «new» ούτε «upper Macedonia»!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 17:21

Την πάγια θέση του -και του κόμματός του- να μην υπάρχει στην προτεινόμενη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ ο όρος «Μακεδονία» επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία». Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία, ξεκαθάρισε για το ζήτημα του ονοματολογικού ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κυβερνητικός εταίρος.

264068

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά όπως είπε, σε περίπτωση που τελικά οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση που θα έρθει για την ονομασία της γειτονικής χώρας, τότε θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Η μόνη ελπίδα για την γειτονική χώρα, είναι η εξεύρεση λύσης που δεν θα πληγώνει τη Ελλάδα, υπογράμμισε με νόημα την ώρα που κορυφώνονται οι διεργασίες για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...