222
| Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Καμμένος: Παραιτούμαι -και θέλω άλλους 100- για να μην περάσει η συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 09:28

Καμμένος: Παραιτούμαι -και θέλω άλλους 100- για να μην περάσει η συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 09:28

Αφού πρώτα στήριξε την κυβέρνηση Τσίπρα όλα αυτά τα χρόνια και όλους αυτούς τους μήνες που προωθούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αφού δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον (πρώην) υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό. Αφού δεν έριξε την κυβέρνηση όταν μπορούσε, τώρα ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται έτοιμος ακόμη και να παρατηθεί μαζί με δεκάδες άλλους βουλευτές ώστε -όπως λέει- να μην περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για τις 14:30 ψηφοφορία, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές σε ομαδική παραίτηση.

Κάλεσε μάλιστα και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδείξει ότι «δεν θα ανακουφιστεί με την ψήφο των εφιαλτών».

Γράφει ο κ. Καμμένος: «Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ».

Σύμφωνα βέβαια με το Σύνταγμα ακόμα και αυτό το… ψευδοαντάρτικο του κ. Καμμένου είναι κενού περιεχομένου. Το άρθρο 53, παρ. 2 (εδώ) ορίζει σαφώς: Βουλευτική έδρα που κενώθηκε μέσα στο τελευταίο έτος της περιόδου δεν συμπληρώνεται με αναπληρωματική εκλογή, όταν απαιτείται κατά το νόμο, εφόσον οι κενές έδρες δεν είναι περισσότερες από το ένα πέμπτο του όλου αριθμού των βουλευτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...