337
Ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ | REUTERS/Joshua Roberts

Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε το Plan B για το Σκοπιανό, αλλά δεν το εγκρίνει

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 09:21
Ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ
|REUTERS/Joshua Roberts

Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε το Plan B για το Σκοπιανό, αλλά δεν το εγκρίνει

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 09:21

Το εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό, το οποίο παρουσίασε από τις ΗΠΑ και προκάλεσε τόσες αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ήταν σε γνώση, αλλά δεν είχε την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα: αυτό υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος, μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα βγήκε το πρωί της Δευτέρας αμέσως στη συχνότητα της ΕΡΤ για να δώσει διευκρινήσεις για τα όσα είπε και έκανε στη συνάντησή του με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Τζέιμς Μάτις στο Πεντάγωνο.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Αμυνας είπε για το πολυσυζητημένο «plan B» το οποίο εξέθεσε στον αμερικανό ομόλογό του, για «τόξο» και αμυντική συμφωνία μεταξύ Αθήνας, Τιράνων, Σκοπίων και Σόφιας: «Την ξέρει την πρόταση μου ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει. Θα ήταν μία εναλλακτική σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρούσε».

Οπως είπε για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ: «Πήγα ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Οσον αφορά τα θέματα εθνικής άμυνας ήταν όλα συμφωνημένα. Αφού τα λύνουμε τα θέματα άμυνας έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω γιατί δεν συμφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η θέση της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία των Πρεσπών όπως την εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά εγώ δεν θα την ψηφίσω» είπε  για να συμπληρώσει πως «το 70% των Σκοπιανών δεν θέλει τη συμφωνία».

«Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μία άρνηση και όταν είσαι με έναν εταίρο στη χώρα, έπρεπε να κάνω και μία δική μου πρόταση» προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την άρνηση του κόμματός του για την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία». «Παρά τη θέση μας αυτή και χωρίς να την αλλάξουμε, δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο για να προχωρήσει σε μία λύση το θέμα. Στη Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Είναι η επίσημη θέση του υπ. Εξωτερικών και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε πως σαν κυβερνητικός εταίρος ότι δεν θα την στηρίξουμε», είπε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως με τον Πρωθυπουργό υπάρχει συνεννόηση για τα θέματα άμυνας. «Δεν κάθεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κάνει πολεμικά σχέδια στο γραφείο του, όλα περνούν από το ΚΥΣΕΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...