636
Ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στη Μεγίστη στις 19 Δεκεμβρίου | ΥΠΕΘΑ

Καμμένος: Ενα χιλιοστό αν κάνουν οι Τούρκοι, θα τους τσακίσουμε [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 17:59
Ο υπουργός κατά την επίσκεψη του στη Μεγίστη στις 19 Δεκεμβρίου
|ΥΠΕΘΑ

Καμμένος: Ενα χιλιοστό αν κάνουν οι Τούρκοι, θα τους τσακίσουμε [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 17:59

Το δικό του λιθαράκι στον πόλεμο δηλώσεων Ελλάδας – Τουρκίας έβαλε με νέα του «πολεμική» αναφορά ο Πάνος Καμμένος.

Οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας ρίχνουν λάδι στη φωτιά σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που απαιτείται κατευνασμός κι εκτόνωση της έντασης που έχουν δημιουργήσει από το πρωί της Πέμπτης οι τουρκικές υπερπτήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Από το Τάγμα Εθνοφυλακής στην Λέρο, ο Πάνος Καμμένος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επιθετική κίνηση οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα τσακίσουν τους αντιπάλους τους.

Ο υπ. Αμυνας μιλώντας στους στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Λέρο, τόνισε: «Ενα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε. Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Σχολιάζοντας τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου των τελευταίων ωρών ο κ. Καμμένος – ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «ψευτοτσαμπουκάδες» τόνισε: «Να ξέρουνε πολύ καλά όλοι αυτοί οι οποίοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις».

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε μάλιστα και την οικονομική κρίση που την χαρακτήρισε «στημένη» από τους δανειστές για να υποκλέψουν τον θαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας.

«Η κρίση που δημιουργήθηκε και δημιούργησαν οι δανειστές είχε σκοπό ακριβώς να κατασχέσει τον υποθαλάσσιο πλούτο μας» ήταν τα λόγια του Πάνου Καμμένου.
«Μας χτυπήσανε και μας παλέψανε για να δώσουμε εγγύηση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας. Δεν ξεκίνησε η κρίση τυχαία, μας βάλανε στόχο για να παραδώσουμε τον πλούτο μας», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη Λέρο, εκ δεξιών του Πάνου Καμμένου βρισκόταν ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ εξ ευωνύμων του υπουργού Εθνικής Άμυνας στέκονταν ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που ανάρτησε το Πρώτο Θέμα:

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη είχε προηγηθεί εξίσου δυναμική παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για δυναμική απάντηση της ελληνικής πλευράς σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Κατά την τακτική ετήσια ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Άμυνας, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να δώσουν άμεση και αποτελεσματική απάντηση σε οποιονδήποτε επιβουλευθεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αίσθηση όμως προκάλεσε μία παρέμβασή του με σαφή πολιτική τοποθέτηση.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ εκφράζοντας προφανώς τις απόψεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Τσίπρας σε Τουρκία: Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

Ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την τριμερή στο Ισραήλ, ζήτησε από τη Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο: «Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Με σεβασμό ειδικά στο δικαίωμα της Κύπρου να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της».

Είπε επίσης ότι τόνισε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ «την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, με κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση του κατοχικού στρατού».

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν «για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη, που θα δώσει την ευκαιρία για συνέργειες ισραηλινών νεοφυών επιχειρήσεων με ελληνικές, αλλά και για επιχειρήσεις από τα Βαλκάνια» όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

«Για το Μεσανατολικό, επανέλαβα τη προσήλωση της Ελλάδας στην επίτευξη βιώσιμης λύσης δύο κρατών, που θα εξασφαλίζει ειρήνη και ασφάλεια για Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Τόνισα τη στήριξή μας στην επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας, στη βάση ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Συνομιλήσαμε ειδικά για τις εξελίξεις στην Συρία, την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση και τον μελλοντικό ρόλο της Τουρκίας και του Ιράν στη χώρα. Συμφωνήσαμε στην ενίσχυση της συνεργασίας μας στον τομέα της ασφάλειας και της ανταλλαγής πληροφοριών για τις εξελίξεις» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...