578
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Καμίνης: Το ΚΙΝΑΛ θα αγωνιστεί ώστε να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2019, 11:11
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Καμίνης: Το ΚΙΝΑΛ θα αγωνιστεί ώστε να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2019, 11:11

Την  πεποίθησή του πως «το Κίνημα Αλλαγής είναι η Κεντροαριστερά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βελτιώνει τη θέση του στην κοινωνία», εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής ο Γιώργος Καμίνης.

«Το μόνο που απασχολεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξουσία και η νομή της. Ουσιαστικά αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος. Όπως πολύ εύστοχα είπε η Φώφη Γεννηματά “είτε ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ στο τέλος Καραμανλής βγαίνει”, σε νοοτροπίες και σε πρόσωπα», επισημαίνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, προσθέτοντας πως «το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής δεν στηρίζεται ούτε στα πλασματικά πλεονάσματα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις κοινωνικές ανισότητες που κομίζει η ΝΔ. Η πρότασή μας έχει ως άξονα την κοινωνική, οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, με βιώσιμη ανάπτυξη, νέες δουλειές και ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, όπως για παράδειγμα η στήριξη της οικογένειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού».

Ο κ. Καμίνης αναρωτιέται «σε ποια κυβέρνηση, με ποιες προγραμματικές συγκλίσεις και υπό ποιους όρους» θα μπορούσε το ΚΙΝΑΛ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς «δεν αντιμετωπίζει την εξουσία ως αυτοσκοπό και γνωρίζει πόσο χρειάζεται η χώρα μας μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα επιδιώξει να καταστήσει την πρότασή της πλειοψηφική».

«Την επόμενη κυβέρνηση την περιμένουν πολλά και στην οικονομία και στην ξεχαρβαλωμένη δημόσια διοίκηση και στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Εκείνο όμως που πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως είναι η κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες Αρχές, κάθε άλλο παρά προοδευτικός ήταν», τονίζει.

Γι’ αυτό και όπως λέει, «το Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται ώστε να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούν α λα καρτ τις επισημάνσεις της Ευρώπης και των θεσμών: αν ειπωθεί κάτι υπέρ τους, επαίρονται, αν τους χτυπήσουν καμπανάκι, τότε τους καταγγέλλουν ότι παίζουν το παιχνίδι του αντιπάλου… Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ήταν καλός για τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη στιγμή που μίλησε να τους κινδύνους που εμπεριέχει η πλειοδοσία προεκλογικών παροχών, ενώ ο κ. Γιούνκερ ήταν καλός πρόεδρος της Κομισιόν για τη ΝΔ, μέχρι που της θύμισε τις ευθύνες της για δημοσιονομική εκτροπή του 2004 – 2009 και τα πλαστά στοιχεία που έστελνε στις Βρυξέλλες».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο κ. Καμίνης θεωρεί πως «έχουμε έναν δύσκολο γείτονα, που απέναντί του επιβάλλεται να έχουμε εθνική στρατηγική, ομοψυχία, σταθερούς συμμάχους και ψυχραιμία», ενώ στην ερώτηση κατά πόσο ο δήμος Αθηναίων αποτελεί εφαλτήριο για την κεντρική πολιτική σκηνή, επισημαίνει πως «εφαλτήριο μπορεί να είναι μόνο για τους «περαστικούς». Γι’ αυτούς που πιστεύουν στα άλματα και όχι στα σταθερά βήματα. Οι εποχές που η Αθήνα ήταν μόνο βιτρίνα και δημόσιες σχέσεις έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι καιροί άλλαξαν. Ο δήμος Αθηναίων προσφέρει μια ανεκτίμητη εμπειρία για όλους όσοι δούλεψαν σκληρά και με σχέδιο, διεκδίκησαν την επανεκλογή τους και έμειναν εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα. Είναι σαν να έχεις διοικήσει δέκα υπουργεία μαζί».

Σχετικά με τον ορισμό του στην κορυφή του Επικρατείας από την κυρία Γεννηματά που προκάλεσε αντιδράσεις στο Κίνημα Αλλαγής και την «αποχώρηση» του κ. Βενιζέλου, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων υποστηρίζει πως «η κυρία Γεννηματά έχει εξηγήσει επανειλημμένως την απόφασή της και δεν νομίζω ότι κανένας μας έχει να προσθέσει ο,τιδήποτε».

Τέλος, όσον αφορά στην έρευνα για τον κ. Σημίτη που μπήκε στο αρχείο, κάνει λόγο για «μια υπόθεση για την οποία χύθηκε πολύ μελάνι αποδεικνύεται σκευωρία. Αυτό είναι ένα μεγάλο μάθημα για όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη ως εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...