393
Ο Γιώργος Καμίνης (στο μέσον) στην εκδήλωση για το Πεδίον του Αρεως. Αριστερά ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης | twitter.com/KaminisG

Καμίνης: «Να γίνουν κλειστοί χώροι για να κάνουν χρήση οι ουσιοεξαρτημένοι»

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 10:12
Ο Γιώργος Καμίνης (στο μέσον) στην εκδήλωση για το Πεδίον του Αρεως. Αριστερά ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης
|twitter.com/KaminisG

Καμίνης: «Να γίνουν κλειστοί χώροι για να κάνουν χρήση οι ουσιοεξαρτημένοι»

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2018, 10:12

Στην αναγκαιότητα να δημιουργηθούν κλειστοί χώροι όπου οι εξαρτημένοι από ουσίες θα μπορούν να κάνουν χρήση με ιατρική επίβλεψη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η παρέμβασή του έγινε κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που διοργάνωσαν στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου σύλλογοι κατοίκων του Πεδίου του Άρεως για το πρόβλημα της διακίνησης και της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών στο Πάρκο

«Μόνο έτσι θα σωθούν ζωές και το πρόβλημα θα φύγει από τον δρόμο» τόνισε ο κ. Καμίνης. O ίδιος υπογράμμισε ότι έχει υποβάλει την πρόταση στην κυβέρνηση, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «…φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Ακόμη, ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης είναι αλληλένδετο με την κατάσταση που επικρατεί στα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, τη Νομική, το Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στα οποία όπως είπε, «το πανεπιστημιακό άσυλο έχει εν τοις πράγμασι καταργηθεί».

«Συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος λυμαίνονται την αδυναμία εκατοντάδων ανθρώπων που απλώς επιβιώνουν – για πόσο άραγε; – στο περιθώριο και στην αναξιοπρέπεια», επισήμανε σχετικά.

«Σε αυτή τη λογική, συγκροτήσαμε πρωτοβουλία με αθηναίους κατοίκους, το πρώτο βήμα έγινε: Αποστείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό καθώς είναι πια δική του ευθύνη. Ζητάμε να λάβει μέτρα εδώ και τώρα.

» Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο; Ως πότε συμπολίτες μας θα εξαθλιώνονται σε κοινή θέα; Χρειάζεται τόλμη: χτύπημα στα κυκλώματα και κλειστοί χώροι για χρήση ουσιών με ιατρική επίβλεψη. Θα ακολουθήσουν κι επόμενα. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση μέχρι επιτέλους να γίνει κάτι», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Την ίδια στιγμή ένωσα τη φωνή μου με τους συναδέλφους μου στη Νομική Αθηνών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω πει, εδώ και καιρό, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί.

» Να θυμίσω ότι δεν κάτσαμε ποτέ με δεμένα χέρια. Εδώ και καιρό έχω καλέσει τους φορείς της πόλης στο Δημαρχείο. Συζητήσαμε αναλυτικά για το ζήτημα. Προτείναμε λύσεις. Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς κι εκπροσώπους των κομμάτων για τα αιτήματά τους (ναρκωτικά, παρεμπόριο, Εξάρχεια)», ανέφερε ακόμη.

«Στην έξαρση του προσφυγικού το 2015, ζητήσαμε επιτακτικά την απομάκρυνση του πρόχειρου καταυλισμού που είχε στηθεί στο Πεδίον του Άρεως αλλά και στη πλατεία Βικτωρίας, δεν μείναμε όμως στη διαμαρτυρία. Παραχωρήσαμε 37 στρέμματα στον Ελαιώνα για τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας. Δεν αρκούμαστε στο να κάνουμε απλά και τυπικά τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Καμίνης στηλίτευσε το γεγονός ότι στην εκδήλωση ούτε καν εκπροσωπήθηκαν τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, αν και είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News