254
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καμίνης: «Ιστορικό λάθος η χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2018, 15:19
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καμίνης: «Ιστορικό λάθος η χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2018, 15:19

«Η κυβέρνηση έχει διαγράψει τον κύκλο της και όποιος της δώσει χείρα βοηθείας θα διαπράξει ένα ιστορικό λάθος», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ Radio 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις υποβαθμίζοντας τους θεσμούς, παρεμβαίνοντας στη δικαιοσύνη και παραγκωνίζοντας τις ανεξάρτητες Αρχές».

Επισήμανε ότι ευθύνη της προοδευτικής παράταξης και του Κινήματος Αλλαγής είναι να εγγυηθεί τη δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα.

Ακόμη, σε ερώτημα για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής απάντησε: «Αυτό είναι και απαραίτητο, επειδή μαθαίνουμε και από τις απόψεις των άλλων». Πρόσθεσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να έχει μία φωνή και μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα παλέψει γι’αυτό.

Πρόσθεσε: «Ο κόσμος έχει ένστικτο και δεν πρέπει να μείνει με την εντύπωση ότι ο καθένας θέλει περισσότερο να προφυλάξει το μαγαζάκι του από το να πάμε γενναία και με αμοιβαίες υποχωρήσεις στη δημιουργία ενός ενιαίου κόμματος».

Τέλος, αναφερόμενος στις διαδικασίες του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής που ξεκινά σήμερα Παρασκευή, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό από ένα κανονικό συνέδριο.

» Για την ακρίβεια, για να μιλάμε ανταποκρινόμενοι στην πραγματικότητα της κατάστασης περισσότερο, αναφερόμαστε σε μία ιδρυτική συνδιάσκεψη παρά σε ένα πραγματικό συνέδριο, όπου πάμε αρχικά να γνωριστούμε. Πραγματικό συνέδριο θα ακολουθήσει αφού πρώτα θα έχει επέλθει η πολιτική ώσμωση μεταξύ των ανθρώπων και μεταξύ των ιδεών τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News