336
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καμίνης για τις πορείες του Πολυτεχνείου: Πέτυχαν και οι δύο τον σκοπό τους

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 21:08
Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Καμίνης για τις πορείες του Πολυτεχνείου: Πέτυχαν και οι δύο τον σκοπό τους

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 21:08

«Μετά από έξι ημέρες κλιμακούμενης έντασης και προκλήσεων εκατέρωθεν, κυβέρνηση και ΚΚΕ συμμετείχαν σήμερα σε ένα θέατρο του παραλόγου, βαθιά προσβλητικό για τη σημασία της ημέρας» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

«Την ημέρα που οφείλαμε να τιμήσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία, επικράτησε και πάλι η αυθαιρεσία και η ασυδοσία από όλες τις πλευρές» συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στην παράνομη πορεία του ΚΚΕ που διέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. (εδώ).

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ:

Πέτυχαν και οι δύο τον σκοπό τους. Μετά από έξι ημέρες κλιμακούμενης έντασης και προκλήσεων εκατέρωθεν, κυβέρνηση και ΚΚΕ συμμετείχαν σήμερα σε ένα θέατρο του παραλόγου, βαθιά προσβλητικό για τη σημασία της ημέρας.

Την ημέρα που οφείλαμε να τιμήσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία, επικράτησε και πάλι η αυθαιρεσία και η ασυδοσία από όλες τις πλευρές.

Από που να ξεκινήσει κανείς; Η αστυνομία, αφού αιφνιδιάστηκε το πρωί από την παρουσία του ΚΚΕ έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, εξάντλησε την αυστηρότητά της σε μεμονωμένους πολίτες που ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου, και επιτήρησε τις σημερινές, απαγορευμένες εκδηλώσεις, εφαρμόζοντας πλημμελώς τα μέτρα προστασίας που η ίδια η πολιτεία έχει επιβάλει. Στη συνέχεια επιτέθηκε επι δικαίων και αδίκων, βουλευτών, φωτορεπόρτερ και διαδηλωτών, γράφοντας άλλη μια ανησυχητική σελίδα στο εκτενές βιβλίο της αστυνομικής βίας στην Ελλάδα.

Να είμαστε ξεκάθαροι: Από τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση των συναθροίσεων, το ΚΚΕ και οι υπόλοιπες οργανώσεις που διαδήλωσαν σήμερα, όφειλαν να τη σεβαστούν, αν μη τι άλλο, και για λόγους ισονομίας. Η αστυνομία από την άλλη, έχει αυξημένο καθήκον ψύχραιμης διαχείρισης της κατάστασης, και δυστυχώς απέτυχε και πάλι σε αυτήν την πολύ κρίσιμη άσκηση ισορροπίας.

Δυστυχώς, εν μέσω μιας πανδημίας που δοκιμάζει την αντοχή της χώρας περισσότερο από κάθε άλλη μεταπολιτευτική κρίση, η πλήρης αδυναμία να επιδείξουμε τη στοιχειώδη αυτοσυγκράτηση, ομόνοια και συνεννόηση μόνο θλίψη προκαλεί.

Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα φεστιβάλ καταστολής και ανυπακοής που τροφοδοτούν κομματικά ακροατήρια. Το πολιτικό σύστημα πρέπει επιτέλους να συνομιλήσει με το εθνικό ακροατήριο, με όρους θεσμικής συνέπειας και σοβαρότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...