279
Ο Γιώργος Καμίνης στο βήμα της Βουλής (φωτ. αρχείου) | INTIMEnews

Καμίνης για Προανακριτική: Εκτός από Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους «γαλάζιους Μυνχάουζεν»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 16:58
Ο Γιώργος Καμίνης στο βήμα της Βουλής (φωτ. αρχείου)
|INTIMEnews

Καμίνης για Προανακριτική: Εκτός από Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους «γαλάζιους Μυνχάουζεν»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 16:58

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας (έστω και ανεπίσημη) για το θέμα των διαρροών που υπήρξαν κατά την ψηφοφορία για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή, έσπευσε να καυτηριάσει ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, καθιστώντας σαφές σε όλους τους τόνους ότι οι εν λόγω διαρροές δεν προήλθαν από το ΚΙΝΑΛ.

Πηγές της Πειραιώς διαβεβαίωναν από το πρωί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ψήφισε «σύσσωμη» υπέρ της παραπομπής Παπαγγελόπουλου, η Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο απάντησε με ανακοίνωση για τους «έξι πρόθυμους της καραμανλικής πτέρυγας» (εδώ).

Σε δήλωσή του το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε καταγέλαστη την προσπάθεια της ΝΔ να ξεχαστεί στο παρελθόν του κ. Παπαγγελόπουλου, κατηγορώντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μετατροπή μίας κορυφαίας διαδικασίας στη Βουλή σε κωμωδία.

«Σύσσωμη η ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής ψήφισε υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να μας κάνει να ξεχάσουμε το παρελθόν του κ. Παπαγγελόπουλου, είναι καταγέλαστη. Ο ίδιος άλλωστε αναφέρθηκε εκτενώς χτες σε εξυπηρετήσεις που έχει κάνει κατά κόρον στο παρελθόν που φθάνουν μέχρι την υπόθεση της Mayo», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης, για να παρατηρήσει με νόημα ότι στην υπόθεση Novartis «εκτός από Ρασπούτιν, έχουμε και επίδοξους ‘γαλάζιους Μυνχάουζεν’».

«Δυστυχώς», καταλήγει, «με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή, κορυφαία διαδικασία στη Βουλή εξελίχθηκε σε κωμωδία. Ο μισός θίασος κρύφτηκε στην κουίντα ο άλλος μισός, με προεξάρχοντα τον κ. Παπαγγελόπουλο, θεώρησε σκόπιμο να διανθίσει τη διαδικασία με σχόλια για τα φυσικά προσόντα του Ρασπούτιν. Αυτή είναι η σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο που έχει βλάψει τον ελληνικό λαό και έχει σπιλώσει με αναίσχυντο τρόπο μέλη της παράταξής μας».