487
Ο Γιώργος Καμίνης στο βήμα του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ | Twitter/KaminisG

Καμίνης: «Είμαστε απέναντι στη ΝΔ των Ζαππείων και στον ΣΥΡΙΖΑ των αντιμνημονίων»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 17:12
Ο Γιώργος Καμίνης στο βήμα του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ
|Twitter/KaminisG

Καμίνης: «Είμαστε απέναντι στη ΝΔ των Ζαππείων και στον ΣΥΡΙΖΑ των αντιμνημονίων»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2019, 17:12

Το ζητούμενο για το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι η διασφάλιση της πολιτικής του ύπαρξης, αλλά η δυνατότητα να εκφράσει ξανά και μαζικά τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής στην ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξήγησε, «επιδιώκει πάση θυσία τη διατήρηση του status quo, ενώ η ΝΔ επιδιώκει την ολική επαναφορά της στην εξουσία, δίχως όμως να έχει κάνει την παραμικρή αυτοκριτική. Κανείς από τους δύο δεν θέλει να αλλάξει την εξουσία, αλλά μόνον να την καρπωθεί. Έτσι δεν έκαναν διαδοχικά, το 2012 και το 2015, η αριστερή και δεξιά εκδοχή του αντιμνημονιακού μύθου;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα «να τελειώνουμε μια και έξω με την εσωστρέφεια, τη γκρίνια και τη μιζέρια.

» Να γίνουμε μία γροθιά, απέναντι στη ΝΔ που θέλει τις ψήφους μας, αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει τη διάλυσή μας. Εμείς δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε στον ένα ούτε στον άλλο. Εχουμε την πολιτική μας βάση γι΄αυτό. Είναι το “Σχέδιο Ελλάδα”.

» Έναντι της ΝΔ των Ζαππείων αλλά και απέναντι στον  ΣΥΡΙΖΑ των αντιμνημονίων. Και για να μιλήσουμε με ονόματα, έναντι του κυρίου Σαμαρά, αλλά και του νυν προέδρου της ΝΔ, του κυρίου Μητσοτάκη, οι οποίοι καταψήφισαν τη μοναδική λύση για να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, μία χρεοκοπία την οποία αυτοί έφεραν.

» Εναντι και του κυρίου Τσίπρα βεβαίως, ο οποίος στο όνομα μιας δήθεν εθνικής αξιοπρέπειας, στοχοποίησε, λοιδόρησε, εξύβρισε, στιγμάτισε, όσους προσπάθησαν να κρατήσουν τη χώρα όρθια. Αλλά κυρίως, δίχασε τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Καμινης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις επικείμενες ευρωεκλογές για τις οποίες υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προεκλογική εκστρατεία δεν διεξάγεται με άξονα αναφοράς την Ευρώπη, αλλά την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μέσω των ευρωεκλογών να αποκτήσει νέους πολιτικούς φίλους, με γνώμονα την κομματική του επιβίωση την επομένη των εθνικών εκλογών. Η ΝΔ θέλει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ένα αντιΣΥΡΙΖΑ δημοψήφισμα και να τις μετατρέψει σε παράσταση νίκης πάλι ενόψει των βουλευτικών εκλογών».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους που αποφάσισε ο ίδιος να θέσει υποψηφιότητα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ προσωπικά αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής, γιατί πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ένα πεδίο μάχης και είμαι διατεθειμένος να προσφέρω την εμπειρία που αποκόμισα από τη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη και του Δημάρχου Αθηναίων.

» Θέλω με την δική μου φωνή να σπάσω τις προκαταλήψεις που υπάρχουν για την Ευρώπη. Κυρίως όμως θέλω να συμβάλω στη διόρθωση των θεμελιωδών προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα την Ευρώπη, όπως είναι το δημοκρατικό έλλειμμα, η κλιματική αλλαγή, η δημογραφική γήρανση και οι κοινωνικές ανισότητες. Ο λαϊκισμός και η ακροδεξιά δεν καταπολεμώνται με συνθήματα, αλλά με τεκμηριωμένες προτάσεις και επιχειρήματα».

Ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια προτροπή: «Καθήκον όλων όσοι βρισκόμαστε εδώ, αλλά και των χιλιάδων στελεχών μας είναι να πείσουμε ότι το Κίνημα Αλλαγής παλεύει για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη!  Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...