230
| INTIMEnews

Καμίνης: Δεν υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 10:26
|INTIMEnews

Καμίνης: Δεν υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 10:26

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εμφανείς ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της Δημόσιας Διοίκησης, ανέδειξε –μεταξύ άλλων– ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Καμίνης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητήθηκε η Ετήσια Εκθεση για το 2021 του Συνηγόρου του Πολίτη.

«Βλέπουμε μια αύξηση του αριθμού των αναφορών –έχουν φτάσει τις 18.800– αλλά και έναν υψηλό αριθμό επίλυσης των βάσιμων αναφορών. Επειδή αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται σε βάθος χρόνου, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο ότι παρά την αύξηση των αναφορών και της επίλυσής τους, εμφανείς ενδείξεις βελτίωσης της απόδοσης της δημόσιας διοίκησης δεν μπορούμε να δούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης στην εισήγησή του και διερωτήθηκε εάν ο νόμος του 2019 για το Επιτελικό Κράτος κατάφερε να λειτουργήσει σε κάποιο βαθμό θετικά.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη σε λίγο καιρό συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας και αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για αναστοχασμό, τόσο για το πώς έχει λειτουργήσει ο θεσμός, όσο και για το πώς λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση στη χώρα μας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κακή νομοθέτηση που οδηγεί σε κακοδιοίκηση, στη δυσλειτουργία της δικαστικής εξουσίας που –όπως είπε– «έχει ως αποτέλεσμα τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκδίκαση υποθέσεων, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αισθάνεται απροστάτευτος», στην κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμίδων της διοίκησης, στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, «η οποία θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κακοδιοίκησης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...