384
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού | ΟΠΑΠ

Kαμίλ Ζίγκλερ: Ετοιμος ο ΟΠΑΠ για την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 17:41
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού
|ΟΠΑΠ

Kαμίλ Ζίγκλερ: Ετοιμος ο ΟΠΑΠ για την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2020, 17:41

Ο ΟΠΑΠ θα επανακάμψει από την κρίση του κορονοϊου, χάρη στα γερά θεμέλια, τον υγιή ισολογισμό και την ισχυρή ταμειακή βάση του, διαβεβαίωσε τους μετόχους ο εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού, Καμίλ Ζίγκλερ, κατά τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Πέμπτη, με τη συμμετοχή 627 μετόχων (και αντιπροσώπων) σε ποσοστό 77,43%, το υψηλότερο ιστορικά ποσοστό σε ΓΣ της εταιρείας.

Η ΓΣ ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, της διανομής μερίσματος συμπεριλαμβανόμενης. Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η 21η Ιουλίου 2020

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ, οι μέτοχοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε ο ΟΠΑΠ το 2019 και για την πρόοδο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στην υψηλή μερισματική απόδοση των τελευταίων ετών.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Ζίγκλερ, ο ΟΠΑΠ κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη στα ακαθάριστα έσοδα προ εισφορών και την κερδοφορία, το 2019, συνεχίζοντας να δημιουργεί αξία για τους μετόχους τους.

Επιπλέον, στάθηκε στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δικτύου των VLTs, τονίζοντας ότι η δραστηριότητα αυτή ήδη ωφελεί τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του, δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

Επίσης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας, καθώς και στην ενίσχυση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματισμού.

Όσον αφορά την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχηματισμού, ο κ. Ζίγκλερ σημείωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Εστίασε τέλος στο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα του ΟΠΑΠ και τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στην κοινωνική συνεισφορά.

Όπως υπογράμμισε, βάσει μελέτης του ΙΟΒΕ για το 2019, οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ είχαν συνολική επίδραση άνω των 2 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, στηρίζοντας – άμεσα και έμμεσα – περισσότερες από 39.500 θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, μόνο το 2019, η συνολική συνεισφορά του ΟΠΑΠ στα δημόσια έσοδα ανήλθε στα 744 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ενισχύθηκαν τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, ενώ και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ΟΠΑΠ επέκτεινε την κοινωνική προσφορά του, στηρίζοντας άμεσα τις προσπάθειες των υγειονομικών και δημόσιων αρχών, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο κ. Ζίγκλερ ανακοίνωσε εξάλλου πως υπεγράφη προ ημερών το SPA για τη συναλλαγή απόκτησης του 51% της Stoiximan (SMGC) σε Ελλάδα και Κύπρο, με το οριστικό closing της συναλλαγής να αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Η διοίκηση διευκρίνισε ότι  η «διπλή πολιτική» της ανεξάρτητης πορείας των δύο Ομίλων θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...