252
Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης προσέρχεται στην τελετή των Οσκαρ, τον Φεβρουάριο, | EPA

Καλύτερος ευρωπαίος μοντέρ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης της «Ευνοούμενης» του Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 17:06
Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης προσέρχεται στην τελετή των Οσκαρ, τον Φεβρουάριο,
|EPA

Καλύτερος ευρωπαίος μοντέρ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης της «Ευνοούμενης» του Λάνθιμου

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 17:06

Το βραβείο του καλύτερο μοντέρ σε ευρωπαϊκή ταινία κέρδισε ο Γιώργος Μαυροψαρίδης για το μοντάζ του στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

«Με μεγάλο ταλέντο, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, πέτυχε στο μοντάζ της “Ευνοοούμενης” με ένα έξυπνο, φρέσκο και εφευρετικό τρόπο να δώσει στην ταινία φυσική ροή, παιχνιδιάρικη σαν μια παρτίδα ντάμα», ήταν η αιτιολογία της επιτροπής.

Ο έλληνας μοντέρ ήταν υποψήφιος και για το Οσκαρ καλύτερου μοντάζ για την ίδια ταινία.

Μαζί με το βραβείο του καλύτερου μοντάζ, η «Ευνοούμενη» κέρδισε άλλα τρία βραβεία στις τεχνικές κατηγορίες των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη: Φωτογραφίας για τον Ρόμπι Ράιαν, Κοστουμιών για την Σάντι Πάουελ, Κομμώσεων και Μακιγιάζ για τη Νάντια Στέισι.

Σκηνή από την ταινία «Η ευνοούμενη» – Fox Searchlight Pictures

Οπως κάθε χρόνο, λίγες εβδομάδες πριν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία, που δίνονται παραδοσιακά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου (φέτος, στις  7 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο), ανακοινώθηκαν τα βραβεία στις τεχνικές κατηγορίες όπως προέκυψαν από μια ειδική επιτροπή επαγγελματιών.

Η «Ευνοοούμενη» είναι επίσης υποψήφια και σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο: καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας του 2019, καλύτερου σκηνοθέτη, καλύτερης ηθοποιού για την οσκαρική Ολίβια Κόλμαν και καλύτερης κωμωδίας για το 2019.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν επίσης τα εξής βραβεία: για τον Αντον Γκόμεζ για τα Σκηνικά στο «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, τον Τζον Γκούρτλερ για τη μουσική του «System Crasher», τους Εντουάρντο Εσκίντ, Νάτσο Ρόγιο-Βιλανόβα και Λοράν Σασέιν για τον ήχο του «A Twelve-Year Night» και την ομάδα των ειδικών εφέ του «About Endlessness» του Ρόι Αντερσον.

Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους στην τελετή στο Βερολίνο.