225
. | sooc

Κάλυμνος: Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μη φορέσουν μάσκες

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2020, 14:57
.
|sooc

Κάλυμνος: Συνελήφθη ιερέας που καλούσε τους πιστούς να μη φορέσουν μάσκες

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2020, 14:57

Ιερέας στην Κάλυμνο καλούσε μέσω Facebook τους πιστούς να μη φορέσουν μάσκες τον Δεκαπενταύγουστο, διακινδυνεύοντας τη δημόσια υγεία και φυσικά αδιαφορώντας για τα μέτρα πρόσληψης από τον κορονοϊό.

Το πρωί της Παρασκευής, μία κάτοικος του νησιού κατήγγειλε το περιστατικό στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, χωρίς ωστόσο να καταθέσει μήνυση. Στην καταγγελία της σημείωνε ότι φοβόταν προσωπικά για την εξάπλωση του κορονοϊού και επιφυλασσόταν να ενημερώσει σχετικά και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο επίμαχη ανάρτηση, ο ιερέας ζητούσε από τους πιστούς που τον ακολουθούν να μη φορέσουν μάσκα, καθώς, όπως έγραφε: «η Παναγία θέλει να μας ασπαστεί».

Ακολουθεί η ανάρτηση (σ.σ. έχουν διατηρηθεί τα κεφαλαία και τα θαυμαστικά):

«ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝΕ ΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ!!!».

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, ο ιερέας εντοπίστηκε και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενημερώνοντας για τη σύλληψή του τους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι λόγω της σύλληψής του η εκκλησία όπου λειτουργεί θα παραμείνει κλειστή, ισχυριζόμενος πως «οι ναοί είναι αγιασμένοι και δεν κινδυνεύουμε από ασθένειες». 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...