481
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην κατάθεσή του στην Προανακριτική και το επίμαχο SMS με τον Παππά | ΙΝΤΙΜΕNEWS/CreativeProtagon

Καλογρίτσας: Αυτά είναι τα SMS του Παππά για το SYRIZA TV

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 15:15
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην κατάθεσή του στην Προανακριτική και το επίμαχο SMS με τον Παππά
|ΙΝΤΙΜΕNEWS/CreativeProtagon

Καλογρίτσας: Αυτά είναι τα SMS του Παππά για το SYRIZA TV

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 15:15

Κατά την κατάθεσή του την Δευτέρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά και την υπόθεση του SYRIZA TV, ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε ισχυριστεί ότι διαθέτει πλήθος e-mail και sms με τους διαλόγους που είχε με τον πρώην Νο2 της κυβέρνησης Τσίπρα για τη δημιουργία το κομματικού καναλιού.

Και την Τρίτη, στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο μάρτυρας παρουσίασε τα εν λόγω sms που σύμφωνα με όσα λέει, αφορούν το στήσιμο του «κόκκινου» τηλεοπτικού σταθμού.

Ο κ. Καλογρίτσας επανέλαβε ότι στο εγχείρημα του SYRIZA TV «μπήκε» κατόπιν πρόσκλησης του κ. Παππά, ενώ όπως είπε, δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τού ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές.

«Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC – οικογένεια Χούρι)», φέρεται να είπε ο μάρτυρας και παρουσίασε γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό.

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε, λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες. Σύμφωνα πάντα με τον Καλογρίτσα, η συγκεκριμένη συνομιλία είχε ως εξής:

Καλογρίτσας: Αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε. Είμαι βέβαιος δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε. Ξαναλέω: Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι.

 Παππάς: Μιλάμε πριν φύγεις.

Στην κατάθεσή του μάλιστα στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Καλογρίτσας φέρεται επίσης να είπε ότι παρών στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν και ένας βουλευτής, χωρίς ωστόσο να το κατονομάσει.

Στα γραφεία Καλογρίτσα η ομάδα Παππά

Αίσθηση προκάλεσε ο άλλοτε «κόκκινος εργολάβος και με όσα είπε περί δομημένων υποστηρικτικών ομάδων του κ. Παππά που εργάζονταν στα γραφεία του για το εγχείρημα του SYRIZA TV, τη δημιουργία μίας ακόμη κομματικής εφημερίδας και τη στήριξη του ραδιοσταθμού στο «Κόκκινο».

Καλογρίτσας: «Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα».

«Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζόταν να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το «Κόκκινο».

»Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...