193
Το «Καλλιστώ» ενώ ρυμουλκείται προς τον Ναυσταθμο της Σαλαμίνας | Intime

«Καλλιστώ»: Συνελήφθη ο καπετάνιος του εμπορικού

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 13:09
Το «Καλλιστώ» ενώ ρυμουλκείται προς τον Ναυσταθμο της Σαλαμίνας
|Intime

«Καλλιστώ»: Συνελήφθη ο καπετάνιος του εμπορικού

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 13:09

Ο πλοίαρχος του φορτηγού Maersk Launceston συνελήφθη για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης, έπειτα από το διαταγή του εισαγγελέα Πειραιά, μετά το ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη και είχε αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ».

Ο πολωνός ναυτικός, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατείται στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και θα οδηγηθεί την Πέμπτη στην εισαγγελία Πειραιά. Στο Maersk Launceston έχει απαγορευτεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 07:30 το πρωί της Τρίτης στην έξοδο του λιμανιού του Πειραιά. Το εμπορικό, το οποίο ήταν φορτωμένο κοντέινερ, προσέκρουσε κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί επακριβώς με το «Καλλιστώ» με αποτέλεσμα το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να κοπεί στη μέση.

Δύο από τα 27 μέλη του πληρώματος του «Καλλιστώ» περισυνελέγησαν από τη θάλασσα με ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Το υπόλοιπο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Το ναρκοθηρευτικό έχει ρυμουλκηθεί στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και, όπως ανέφερε την Τετάρτη το kathimerini.gr, θεωρείται αδύνατον να επισκευαστεί. Τα πλοία αυτού του τύπου είναι κατασκευασμένα από πλαστικά υλικά, ενισχυμένα με ανθρακονήματα, χωρίς μεταλλικά μέρη, για την προστασία έναντι των μαγνητικών ναρκών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...